Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger för PU18 mot Schweiz

I den första av tre träningsmatcher inför 8-nationersturneringen i schweiziska Kreuzlingen besegrade de svenska pojkarna hemmanationen med 3-2.

Sverige-Schweiz 3-2 (25-19, 16-25, 25-16, 28-30, 15-8)

 

Sveriges PU18 besegrade hemmanationen med 3-2 i den första träningsmatchen av tre i Kreuzlingen under fredagen. Matchen som sådan nådde inte upp till några högre höjder. Första set visade efter en jämn inledning ett Sverige som höll i taktpinnen. Ett tidigt ryck vid första timeouten utökas till 16-11 när det är dags för den andra. Schweiz kommer aldrig riktigt nära och Sverige defilerar till setseger med 25-19. Schweiz har svårt att få stopp på de svenska anfallen och har själva stora problem att vinna sina egna anfall.

Andra set påminner om det första och Sverige går upp till stabila 8-3. Här tar det dock tvärstopp! Schweiz tar sju raka poäng och fortsätter att stoppa svenskarnas anfall. Och stoppar de inte anfallen så bjuder Sverige på gratispoäng med tveksamma handlingar i anfallsspelet. Raset slutar inte förrän Schweiz kvitterar genom setseger med 25-16. Sverige är tillbaka i gamla synder med passiv servemottagning och håglöst spel med hängande huvuden. Endast fem anfallsspel vinner man inga set på!

Tredje set blir i princip en kopia på första set. Svenskarna spelar ett noggrannare spel, med färre misstag och ett blockspel som stadigt blir bättre. Blir det inte poängblock så bromsar man effektivt upp de schweiziska anfallen. Nu är det Schweiz tur att bara prestera fem anfallspoäng på ett set! Klara 25-16 och vind i seglen för svenskarna. Sin vana trogen fortsätter Sverige att blanda och ge!

Nivån på spelet pendlar verkligen och fjärde set är inget undantag. Lagen följs åt till den andra tekniska timeouten där Schweiz gör ett ryck till 21-17 och setet ser förlorat ut. En sista kämpainsats och man är ikapp! Man skaffar sig en första matchboll. Boll uppe men en anfallsmiss räddar schweizarna. Sverige spelar sig dock fram till flera matchbollar men mönstret upprepar sig och trots bra lägen lyckas man inte avgöra. Schweiz kniper setet med 30-28 och det är kvitterat. Hela 15 misstag från svenskarna som tyvärr inte visar kyla i slutet på setet. Positivt är dock att man fått igång blockspelet och har hela åtta poänggivande block i fjärde set.

Femte set visar sig bli matchens bästa sett från svenskarnas sida. En rivstart med 3 raka poäng och timeout från Schweiz. Bra servepress ger många gratislägen från svenskarna som nu väljer rätt i sina anfall och bjuder inte Schweiz på mer än två poäng under setet. Blockspelet ger fortsatt utdelning och Sverige defilerar till 15-8 och seger med 3-2.

Bitar att jobba på inför lördagens match för de svenska pojkarna är servemottagningen som behöver snäppas upp med tanke på den inte allt för tuffa servepress som schweizarna bjöd på. Man behöver också förvalta sina anfallslägen bättre när chansen finns att stänga seten. Positivt i matchen är blockspelet som successivt blev bättre och bättre och till slut landade laget på hela 20 blockpoäng där Benjamin Engström själv gjorde sju. Poängmässigt för Sverige handlade mycket om våra kantspelare Linus Ekstrand, Viktor Lindberg och Alfred Dalevik där Linus blev poängbäst med 20 poäng. Alfred samlade ihop 15 följt av Viktor på 14.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2012-07-22

Visa fler nyheter

Sponsorer