Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige PU18 till Schweiz

Sveriges PU18 är nu på plats i Kreuzlingen, Schweiz där årets 8-nationersturnering spelas den 24-28 juli.

Sverige har nu kommit fram till Kreuzlingen, Schweiz, där man gör de sista förberedelserna inför årets 8-nationsturnering. Tre träningsmatcher mot hemmanationen ska spelas innan turneringen drar igång den 24 juli. I gruppspelet stöter de svenska pojkarna på mycket tufft motstånd i form av Belgien, Italien och Holland. De två bästa lagen i gruppen får spela semifinal och för resterande lag väntar placeringsspel.

Sverige som i år representeras av pojkar födda 1995 eller senare har en fjärdeplats att försvara från förra året då Sverige (P93 och yngre) gjorde sin bästa 8-nationersturnering någonsin. Denna årgång gör nu sin andra stora turnering efter Nevza Championship förra hösten då man efter en knapp semifinalförlust mot Norge till slut slutade fyra. Sommarens uppladdning började i mitten på juni med träningsläger och matchning mot Finland. Tre raka segrar där gav en flygande start på landslagssäsongen. Efter ytterligare en veckas läger på hemmaplan är man nu alltså på plats i Schweiz.

Den svenska truppen på 12 spelare kommer till turneringen med förhoppningar att prestera en bra volleyboll. Lagets styrka är att när man spelar på topp är man ett snålt spelande lag med få misstag, bra servepress och stabilt block/försvar. Utmaningen denna vecka blir att hålla nivån under längre perioder och undvika allt för stora dalar för att kunna prestera mot de ”stora” lagen.

 

Truppen består av följande spelare:

Viktor Lindberg Vingåkers VK
Andreas Brink Vingåkers VK
William Lind KFUK KFUM IA Norrköping
Alfred Dalevik Falkenbergs VK
Patrik Ödvall Falköpings VK
Linus Ekstrand Falköpings VK
Benjamin Engström Södertelge VK
Jacob Link Lunds VK
Filip Mokelainen Svedala VBK
Axel Olin Svedala VBK
Fredrik Holgersson Svedala VBK
Ludvig von Sydow Sollentuna VK

 

Ledare för truppen är:
Robert Söderberg, Head Coach
Göran Persson, Assisterande Coach
Ceith Landin, Team Manager

 

Följ killarna på turneringens officiella hemsida:

http://www.volley8nations.ch Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2012-07-22

Visa fler nyheter

Sponsorer