Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges damjuniorlandslag lyckades inte fullt ut följa upp gårdagens bedrift

Efter gårdagens fantastiska vinst mot Holland så var förväntningarna lite högre inför dagens match mot Belgien. Målet var liksom igår att bibehålla ett modigt servetryck samtidigt som vi stärkta av vinsten ville fortsätta att vara offensiva i alla lägen.

Första set blir lite av en chock för tjejerna då Belgien spelar snabbare än något annat lag här. Vårt blockspel är helt ur spel och utan ett stabilt block blir vi snabbt ganska små i försvaret. Tjejerna anpassar sig sakta men säkert till det snabba spelet men setet hinner ta slut innan vi är där.

I andra set så är vi bättre förbereda och får ordning på blockspelet. Samtidigt som Belgien är snälla nog att bjuda in oss i matchen efter ett par servemissar så har vi näst intill 100% -ig utdelning på vårt anfall via deras block. Vi leder hela setet igenom och har åtskilliga setbollar men när Belgien har kniven på strupen så ger de oss inga gratispoäng längre och de skärper till sig. Setboll efter setboll räddar de och lyckas tyvärr både komma ikapp och vinna setet.

Tredje set så gör vi en riktigt bra start och trots att tjejerna är besvikna efter att ha sett förra setet glida oss ur händerna så visar vi en enorm fighting spirit. Setet svänger hela tiden och Belgien knappar in och går förbi oss till ställningen 18-21, men vi tar tillbaka taktpinnen och lyckas komma upp till 23-22. Nu har vi samma flyt som Belgien hade i andra setet och det känns verkligen som om vi kan knyta säcken och ta hem tredje set. Men ödet vill annat och liksom i andra set så har de en växel till och ger oss inga enkla bollar. Deras bästa servare går ner för att serva och när hon är klar är matchen över.

Att vi är så nära i två set är riktigt bra, samtidigt är det naturligtvis tungt just nu när man så gärna vill ha de där seten. Varje extra set vi kan spela är värt hur mycket som helst. Igår hade vi marginalerna på vår sida, idag saknade vi det. Men vi visar att vi kan vara med och spela på den här nivån och med tanke på hur första set såg ut så gör vi en riktigt bra match. Stina Rix visar även idag att hennes framtid ser ljus ut, efter första set hade hon snappat upp tempot och stod för hela fyra blockpoäng som fick den ljudstarka och dansande svenska hejarklacken att jubla.

Imorgon möter vi Spanien och då kommer samtliga spelare att vara spelbara sånär som Bella som tillbringade halva natten på sjukhuset efter sin knäskada. Skön attityd på sjukhuset då det första de ville veta var om hon vann matchen. Skadan var inte så illa som först befarat och Bella kan vara tillbaks om några veckor i träning. Nu siktar vi på att vinna matchen imorgon mot Spanien och på så vis sätta pricken över i:et efter en riktigt bra turnering.

Bäste poängplockare:

Nellie Fredriksson 15p

Fler nyheter

Publicerad: 2012-07-21

Senast uppdaterad: 2012-07-21

Visa fler nyheter

Sponsorer