Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andra raka för PU18

Sverige besegrade Schweiz för andra gången på två dagar när man efter stort besvär knep en 3-1 seger på lördagseftermiddagen.

Sverige-Schweiz 3-1 (18-25, 27-25, 25-14, 25-19)

I match nummer två var några av frågorna om svenskarna kunde förbättra sin servemottagning samt fortsätta sitt fina blockspel. Schweizarna visade dock direkt att de ville ha revansch från gårdagens förlust. Man satsade mer i sin serve och valde att floatserva från samtliga spelare. Man lyckas till viss del att få bort svenskarna från nätet och spelade fin block/defence. De svenska kantspelarna har det tungt. Få misstag men också få vunna bollar samtidigt som schweizarna har den mer lyckosamma kombinationen med ännu färre misstag och fler vunna bollar! Setet enkelt till hemmalaget med 25-18.

Andra set börjar på samma sätt och Sverige är i gungning. 4-8 vid första tekniska timeouten. Stora problem i mottagningen över hela linjen och en hel del anfallsmiss. Det som håller Sverige kvar i setet är dock att blockspelet fortsätter att vara bra. Bromsblocken är många och Schweiz börjar bjuda tillbaka med en drös misstag. Hela 15 bollar bjuder man på under setet och mycket tack vare det lyckas svenskarna på ett mirakulöst sätt vinna setet med 27-25. Mycket snöpligt för schweizarna och kanske helt avgörande för matchen!

Ett lättat Sverige får luft under vingarna. Bättre servepress samtidigt som man i stort sett slutar att göra egna misstag ger schweizarna stora problem. 16-9 vid andra tekniska timeouten blir hela 25-14 och 2-1 ledning.

Fjärde och sista set blir jämnt halvvägs, men känslan är att svenskarna själva bestämmer hur detta ska sluta. Schweiz servemottagning har det kämpigt och detta visar sig i anfallsstatistiken. Mot svenskarnas stabila block/defence har Schweiz inte något vapen. När det väl gäller efter andra tekniska timeouten kommer rycket vi väntat på och Sverige glider ifrån till 25-19 och en 3-1 seger i matchen.

Även idag har Sverige bitvis ganska stora problem med de schweiziska servarna. Halvvägs in i matchen får man dock bättre grepp på dessa och sista set visar den bästa statistiken hittills i matchserien. Viktor Lindberg visar vägen med 91% positiva och 73% perfekta servemottagningar. Blockmässigt har laget färre poänggivande block men har bra kontroll på de schweiziska anfallarna och bromsar deras anfall i parti och minut.

Patrik Ödvall kasserade in fyra egna blockpoäng och gjorde i övrig en mycket fin insats med effektivt servande, bra anfallsspel och framför allt en härlig inställning! Energin smittade av sig och drog med sig resten av laget till en fin avslutning på matchen. William Lind fick förtroende från start och visade att han vill vara med och slåss om en startplats genom att vinna åtta bollar av sina 14 pass. Bäst anfallseffektivitet för dagen i det svenska laget tillsammans med Jacob Link som spelade de två sista seten på högerkanten. Jacob gjorde det alldeles utmärkt och fick avgöra matchen med ett fint block!