Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nya domarkläder inför seriestarten

Äntligen finns nya kläder för domarna i volleyboll. Kläderna går i svensk volleybolls nya profil och färger och är framtagna i samarbete med Base Sport för såväl herrar som damer.

- De är riktigt snygga, det blev bra med rivärer på ärmarna. Kul med färgerna också, säger Martin Stenbock som har en lång karriär som såväl svensk som internationell domare.

Tröjan är ljusblå med revärer i mörkare blått och gult. På bröstet finns texten domare och svensk volleybolls logotyp. Jackan harmoniserar med tröjans utseende och har dragkedja fram. Byxan i microfiber kommer i rålängd för att användaren ska kunna lägga upp den i rätt längd.

- Jag gillar fickorna på byxorna, det har vi länge efterfrågat. Hela stället känns skönt att ha på sig. Hoppas att materialet andas bra också, avslutar domare Martin Stenbock.

Ny kollektion efterlängtad

Tanken med de nya domarkläderna är att de ska vara funktionella, snygga och stämma in i Svensk volleybolls grafiska utseende. Domarna i Sverige har i flera års tid använt de internationella domarkläderna från Mikasa. Men det har medfört en del bekymmer när nya modeller och färger tillkommit och det samtidigt varit svårt att beställa nya kläder. Därför finns nu en egen kollektion svenska kläder.

- Det känns verkligen roligt att vi äntligen har en ny kollektion domarkläder. Det har varit på tapeten i flera års tid, men nu har vi tagit fram kläder som vi tror och hoppas ska bli riktigt bra, säger Reijo Burtsov, tidigare domare och spindel i nätet för att få fram domarkläderna.

Samarbete med Base Sport

Beställning görs via Base Sport av domarna. Samtliga domare som dömer elitserien ska inför säsongen 2012-2013 ha de nya kläderna. Domarna i de lägre divisionerna välkomnas att beställa de nya kläderna redan nu. Men, det blir obligatoriskt först nästa säsong, 2013-2014 för domarna i divisioner under elitserien att använda de nya domarkläderna.

I helgen kommer kläderna att visas på elitdomarträffen, där möjlighet till första beställning finns.

Se fler bilder på domarkläderna Länk till annan webbplats.

Beställning hos Basesport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer