Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget i Belgien

Herrlandslaget ligger på träningsläger i Herk De Stadt Belgien och efter tre dagars bra träning i ny sporthall var det träningsmatch mot förbundskapten Johan Isacssons klubblag SOLECO. Sverige vann en mycket jämn femsetare. En bra start inför EM-kvalet. Belgisk TV följer också det svenska landslaget.

Sverige – SOLECO 3-2 (25-19, 23-25, 21-25, 25-13, 36-34)

Startuppställning, Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Erik Knutsson, Wilhelm Nilsson, Erik Sundberg, Linus Tholse samt libero Anton Wijk Tegenrot.
Sverige spelar mycket bra i första set med bra servtryck och bra anfallslösningar av Lushtaku.

Ikapp i andra med släpper i tredje

Andra set samma startuppställning. Här får vi en dålig start och hamnar efter från börja men lyckas i slutet av setet nästan komma i kapp.

Tredje set startar Jakob Wijk Tegenrot och Peter Lundgren som spikers i övrigt samma uppställning som första och andra set. Detta set har SOLECO sitt bästa spel med bra servar och bra blockeringsspel. Sverige spelar inte dåligt men gör en del misstag på gratisbollar som vi inte har råd med.

Fjärde set: Martin Larsson börjar i stället för Marcus Nilsson och Rikard Bilger byter av Dardan Lushtaku mitt i setet. Nu går allt Sveriges väg och det är svenskarna som drar ifrån och vinner setet ganska komfortabelt.

Avslutning med tät spänning

Femte set samma uppställning som slutet av fjärde. Det blir ett riktigt spännande avslutnings ser där lagen följs åt i poängen och där Larsson till slut slår in matchbollen.

- Vi har börjat denna träningsvecka riktigt bra och det är riktigt kul att se killarna så här bra efter den korta träningstid vi haft inför detta läger. Jag är mycket nöjd med vårt centerspel och våra två högerspelare. Wilhelm Nilsson, blott 18 år, gör debut i A-landslaget och visar direkt att han vill försöka ta en plats i startsexan. Nu ser vi fram emot att möta det Belgiska landslaget, säger förbundskapten Johan Isacsson.

Nu väntar fler träningsmatcher mot såväl det belgiska landslaget som mot klubblaget SOLECO igen på schemat.

Träningsläger och EM-kval Länk till annan webbplats.

TV-sändning med svenska landslaget i Belgien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-08-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer