Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen setförlust andra dagen

Det blev två nya segrar för juniorlandslaget i Leomuovi Tournament i finska Akaa. Arrangörsklubben A-Volley samt Lettland fick båda lämna banan utan setvinst.

Dagen inleddes med match mot ett lag från arrangörsklubben, A-Volley. Den svenske coachen Per-Erik Dahlqvist prövde en ny uppställning jämfört med gårdagens vinstmatch mot Finland. Spelarna som nu fick inleda matchen ville verkligen visa att de är med och slåss om en plats i startsexan och det gjorde de riktigt bra.

Hemmalaget fick det tufft att hänga med i tempot och de två första seten tog bara 17 minuter vardera och Volley lyckades bara skrapa ihop 10 respektive 11 poäng mot ett stabilt svenskt lag.

Det tredje setet genomfördes lite bättre från Akaalaget, men Sverige behöll sin koncentration och dominerade även det. 25-16 stannade setet vid och därmed blev det 3-0 till Sverige.

Axel Qvarnström var ruskigt effektiv i anfallsspelet och centerspelet med David Pettersson och Benjamin Engström höll också hög nivå.

Framåt eftermiddagen var det dags för landskamp mot Lettland. De blågula grabbarna gick in för att ytterligare förbättra spelet från de två tidigare matcherna, men fick problem med letternas servar. Dessutom sätter Lettlands passare upp bra tempo i sina passningar, vilket gjorde att det svenska blockeringsspelet inte fungerade som önskat. En knapp svensk ledning genom setets första halva förbyttes i tre poängs underläge vid 18-21. Fast beslutna att inte ge bort det första setet kämpade dock svenskarna sig tillbaka och visade ännu en gång härlig vinnarinstinkt och kunde ta hem setet med 27-25.

Inte heller i det andra setets start stämde det för blågult. Man fick slita för varje poäng, men höll hela tiden det baltiska motståndet stånget. Efter den andra tekniska timeout blev det en förändring av matchbilden. Den svenska servemottagning stämde betydligt bättre då mottagarna verkade ha kommit underfund med de pressade lettiska servarna. Dessutom var blockeringsspelet betydligt stabilare och med detta sammantaget så var det ingen tvekan om att Sverige dominerade tillställningen under resten av matchen. Två snygga block av Linköpingscentern Jens Ahremark avslutade setet.

Sverige fortsatte på den inslagna vägen i nästa set också. Riktigt bra servemottagning lade grunden för vassa servemottagningsanfall och starkt blockerande gjorde livet surt för letterna och det var aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå. Benjamin Engström från Södertelge fick slå in de två sista poängen från sin centerplats och setet slutade vid säkra 25-15.

Servemottagningen blev, som nämnts, bättre och bättre ju längre matchen led och bäst gick det för liberon från Hylte, Johan Skoogh. Benjamin Engström och Axel Qvarnström hade riktigt bra effektivitet i anfallet.

Sverige - Lettland 3-0 (27-25, 25-19, 25-15)
Bästa svenska poängplockare: Arno Slipac 14, Viktor Lindberg 12

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-01

Senast uppdaterad: 2012-09-02

Visa fler nyheter

Sponsorer