Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Strukturerat spel i damlandslagets uppladdning

I den avslutande matchen i 5-lagsturneringen i Myslowice mötte Sverige idag värdklubben Silesia Volley Myslowice. 1-2 (25-20, 18-25, 20-25). Åsa Gustavsson blev utsedd till mest värdefulla svenska spelare i turneringen.

I fredags åkte ass. coach Henrik Stoltenberg och statistikansvarig, Agnieszka Goralczyk till Poprad för att scouta våra kommande motståndare Slovakien i en träningsmatch mot Ungern. Dagens motstånd påminde om det som komma skall i vår första match i EM-kvalet. Ett högrest lag med bra bollkontroll och ett försvarsspel som liknar Slovakiens sätt att spela.

Första set är vårt bästa för hela turneringen. Vi spela strikt och strukturerat och klarar av att variera vårt anfall genom hela setet. Efter det halkar vi tillbaka i att göra individuella misstag, t ex pass för nära block, missad serve i "fel läge", oprecisa framspel. På grund av detta förlorar vi de 2 följande seten. Andréa Jacobsson gör sin bästa match under samlingen från högerpositionen och är poängbäst med 12 poäng och bäst individuell servemottagningsscore.

Pris till Gustavsson

Vid avslutningsceremonin delade arrangörsklubben ut pris till mest värdefulla spelare i varje lag. I Sverige fick Åsa Gustavsson priset. I morgon, måndag, inleder vi dagen med cardioträning och gym för att lämna eftermiddagen till återhämtning. På tisdag spelar vi vår sista träningsmatch innan EM-kvalet mot Bielsko Biala.

/Assisterande coach Henrik Stoltenberg


Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer