Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skarpt motstånd för damlandslaget

Inför uppladdningen av EM-kvalet har nu sista träningsmatchen i Polen avslutats för damlandslaget. Bielsko Biala som är ett av topplaget i den polska superligan stod för det skarpaste motståndet som ett svenskt damlandslag mött på flera år.

Inte mindre än fem polska landslagstjejer finns med i Beilsko Biala, lägg därtill två tjeckiska landslagspelare, så förstår man att det är ett mycket bra motstånd för Sverige.  I de två första seten matchade Bielsko Biala sitt bästa lag för att sen successivt byta in övriga spelare i truppen. 

Sverige startade med Åsa Gustafsson, Andrea Jacobsson, Anna Harlin, Aida Rejzovic, Tina Johansson, Caroline Werner och Kaisa Wallin.

- Bielsko Biala styr matchen i två set med skarp serve, strukturerat anfallspel och noggrant försvar. Det var bara Åsa Gustafsson och Caroline Werner som lyckades med att hitta luckor i detta inledningsvis. Från tredje set börjar vi hitta in i matchen och avslutar sedan med två bra set där vi stundtals spelar på vår högsta nivå hittills, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Åsa Gustafsson visar med sitt breda anfallsregister och sin bollsnålhet att hon är och kommer att vara mycket viktig för Sverige under EM-kvalet. Kaisa Wallin växer för varje match in i rollen som libero. Caroline Werner är lagets bästa poängplockare och Aida Rejzovic har en viktig roll för Sverige med sin goda blockförmåga och sina smarta avslut. Bra inhopp av Linn Englund och Madde Green.

Sverige- Bielsko Biala 0-4 (11-25, 11-25, 19-25, 23-25)

EM-kvalet

EM-kvalet startar torsdag i Slovakien. Gruppmotståndare: Slovakien, Spanien och Israel. Första omgången spelas 6-8 september, nästa omgång i Israel 13-15 september.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer