Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Förlust i gruppfinalen för FU17

De svenska flickorna mäktade inte med de danska favoriterna i gruppfinalen. 3-1 till Danmark efter en bra insats av Sverige.

Danmark-Sverige 3-1 (25-18, 25-20, 19-25, 25-21)

 

Den svenska startuppställningen var följande: Tina Lazaridou och Tilda Hellgren som passare respektive högerspelare. Diana Lundvall och Anna Haak på vänsterkanten. I mitten startade Filippa Hansson och Stina Rix. På liberopositionen återfanns Hanna Remme-Larsen. Sverige möter ett helt annan typ av lag än man gjorde på förmiddagen när England stod på andra sidan nätet. Danmark förfogar över ett mycket slagkraftigt lag med rejält med power på sina kanter. Man har dessutom en mycket duktig center, en spelskicklig passare och en av turneringens bästa liberos. Med andra ord en tuff motståndare. Men Sverige öppnar helt respektlöst och går fram till 8-5. Här tar det dock stopp och Danmark går snabbt ikapp och förbi. Man håller ett trepoängsförsprång långt in i setet och glider sen sakta ifrån till komfortabla 25-18. Sverige får inte stopp på Danmarks anfallsspel någonstans på nätet och detta utgör den stora skillnaden lagen emellan. Stora siffror som dock känns i överkant. Känslan är att Sverige bitvis spelar bra trots setförlusten.

 

Andra set följer nästan exakt samma scenario. Ett taggat svenskt lag går fram till 8-6 varpå danskorna vänder på steken och går upp i ledning med 16-12. En ledning som man aldrig släpper. Danmark går till ledning med 2-0 efter setseger med 25-20. Den stora skillnaden lagen emellan är hur man värderar sina lägen. Danskorna har än så länge under två hela set inte missat en endaste anfallsboll! Man är oerhört skarpa i sina anfallslägen och bjuder alltså inte på någonting. Sverige i sin tur som delvis har problem med sin servemottagning under setet ger bort 11 bollar i sitt anfallsspel under de första seten. Att man nu börjar få bättre koll på sitt block/defence hjälper föga när man inte lyckas konvertera sina lägen till egna poäng. Sammanlagt 12 egna misstag under set 2 är såklart ett antal för många.

 

Tredje set blir tight. Lagen följs åt till 16-16. Sedan kommer ett miniryck från svenskorna som går fram till ledning 21-18. Bättre mottagning än föregående set, bättre utdelning i anfallet och några misstag från danskorna ger svenskorna möjlighet att ta setet. 25-19 efter en härlig avslutning där man spelar ut hela sitt register.

 

Fjärde set börjar jämnt fram till 8-7 till Danmark. Därefter seglar danskorna ifrån.16-12 blir så småningom 25-21 till danskorna som vinner matchen med 3-1 och kniper gruppsegern. Fjärde set är på inga sätt dåligt från Sveriges sida. Man spelar bra! Servemottagningen och försvarsspelet är utmärkt. Anfallsspelet är också klart godkänt. Problemet är bara att danskorna gör dessa moment snäppet bättre när det drar ihop sig i slutet på setet! Det svenska laget faller med flaggan i topp och får nu sikta in sig på kvartsfinal mot Island på lördagen. Vinst där så väntar hemmanationen Finland i semifinalen.

 

Toppar i matchen var Tina Lazaridou som fortsätter att spela oerhört stabilt. Antalet missade passningar är oerhört lågt och till detta kan vi lägga ett bra servande och en handfull smarta överläggningar som gav poäng. Stina Rix visade nu vilken fin framtid hon går till mötes. 6 blockpoäng från ystadspelaren och sammalagt 14 och poängbäst i det svenska laget. Diana Lundvall fortsätter att imponera i sin ”nya” roll som vänsterspiker med bäst score i mottagning och bra effektivitet i sitt anfallsspel. Plus också till liberon Hanna Remme-Larsen som gör en godkänd match vad gäller mottagningen och är mycket duktig i försvarsspelet där hon verkligen visar prov på hur en libero ska agera!

 

I det danska laget kretsade mycket kring storstjärnan Nygaard-Magnussen som blev poängbäst med sina 18 poäng. Inte ett missat anfall på 35 försök är imponerande siffror. Bäst i laget, och på planen, var dock liberon Blix. Fina siffror i servemottagningen och en fantastisk försvarsspelare som var överallt på planen från den första till den sista bollen i matchen.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-08

Senast uppdaterad: 2012-09-08

Visa fler nyheter

Sponsorer