Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första segern för pojklandslaget

Island beredde inte det svenska U17-landslaget några större problem i den tredje matchen i NEVZA Championship, som avgörs i finska Kuortane.

Efter de två förlusterna under den första dagen var förhoppningen att revanschlustan skulle ge mycket energi till de svenska pojkarna. En par tveksamma insatser i de första bollarna var det enda bekymret under första set. Högerspikern Jacob Link från Lund var dominant i början och med åtta gjorda poäng under inledningssetet var han en stor faktor så att setet kunde vinnas klart med 25-15.

Islänningarna satsade tuffare i serven i andra set. Dessutom förbättrade de sitt försvarsspel och det gjorde att det blev lite jämnare. Island var bara ett par poäng efter ganska långt in i setet, men det blev aldrig någon riktig fara på taket. 25-20 stannade setet vid.

Tredje set blev en ganska komfortabel affär för det blågula landslaget. Man höll koncentrationen på topp och förde spelet på ett bra sätt. Dessutom bjöd islänningarna på en hel del poäng. 25-14 stannade segersiffrorna vid.

-Stabilt genomförd arbetsinsats där målet var att göra färre misstag än under gårdagen och det ledde till en säker 3-0-seger, berättar Martin Karlsson, assisterande coach.

Sverige - Island 3-0 (25-15, 25-20, 25-14)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 19, Andreas Brink 9

Samtliga resultat finns på http://junnulentis.fi/pm-kisat-kuortane-2012/ Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-08

Senast uppdaterad: 2012-09-08

Visa fler nyheter

Sponsorer