Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges bästa match

Andra omgången av EM.kvalet för damerna inleddes med returmöte mot Israel. Sverige gör sin bästa match så här långt i EM-kvalet. Hela laget spelar för första gången "hela spelet" och gör sitt yttersta för att göra det svårt för Israel.

- I första set hamnar vi efter men jobbar oss långsamt in i matchen genom att hålla bra tryck i serve och spela ett bra sideoutspel. Vi är uppe i likaläge men klarar inte av att avsluta setet, säger Henrik Stoltenberg, assisterande coach.

Andra set leder Sverige vid både första och andra tekniska time-outen och för spelet på ett strukturerat sätt med ett varierat anfallsspel och bra anfall från kanterna. Sara Malmlöv, Åsa Gustafsson och Andréa Jacobsson klara alla av att vinna bollar i tunga lägen, i skarpa lägen och i lägen där vi inte har perfekta pass.

Tålamod som tryter

Israel är rejält pressade och tar time-out och byter spelare utan någon större effekt. De tappar även tålamodet när de inte tar sig förbi ett tätt och välorganiserat svenskt block. Det som igen fäller avgörandet är att Sverige när det kommer till avslutningen av setet inte klarar av att vara riktigt skarpa. Detta är något som det mer rutinerade Israel klarar av och när vi gör ett misstag gör de 2 poäng. De gör rätt saker fler gånger utan att krångla till det.

I tredje set hamnar Sverige efter igen likt första set. Vi jobbar oss in i setet men kommer inte upp i samma spelnivå som de två första seten.

Israels nr 16 Artmenko är genom hela matchen den spelare som skiljer lagen åt idag. Hon går från matchen som bästa poängplockare med 26 poäng, varav 23 i anfall. Det var många spektakulära bolldueller i matchen där bollen passerade över nät 8-10 gånger.

Rutin ger förutsättningar

Anna Harlin gör en bra match och vänder och vrider på spelet och fixar flera bra lägen för våra kantspelare. Rutin från matcher som denna är ovärderlig för spelarna. De lär sig hela tiden och Sverige behöver många matcher på hög internationell nivå för att vi ska kunna lyfta vårt spel några pinnhål till.

Sverige-Israel 0-3 (21-25, 22-25, 17-25)

Andréa Jacobsson 10p
Sara Malmlöv 8p
Åsa Gustafsson 8p
Aida Rejzovic 8p

Celebert besök i den svenska hejaklacken

Efter matchen kom representanter från Svenska Ambassaden och pratade med spelarna och tackade för underhållningen samt önskade alla lycka till i kommande matcher. Laget överlämnade en vimpel och pins med Svensk volleyboll på till delegationen.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-09-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer