Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Inget herrlag i Lidingö SK

Efter 50 framgångsrika år har styrelsen för Lidingö SK Volleyboll beslutat att Lidingö SK:s herrlag drar sig ur årets superetta. Istället kommer klubben att satsa på ungdomsvolleybollen, som växer rejält.

Lidingö SK herrar ståtar med den längsta segersviten i en nationell serie för lagidrott. Under 16 år var laget totalt dominerande i herrarnas högsta division. Det blev två SM-guld till innan laget föll ur elitserien under 90-talet. Därefter har det varit ett topplag i division 1, men återväxten och organisationen har inte varit sådan att elitseriespel varit aktuellt.

I flera år har laget kommit till allsvenskan, flera av lagets spelare har också vunnit Veteran-SM. Men nu är eran slut, åtminstone för denna säsong. Efter några år med dålig återväxt var det ett antal skador som definitivt stoppade laget.

Alltfler ungdomar in i föreningen

Det finns ändå ljuspunkter i föreningen, ungdomsverksamheten växer så det knakar. I flera år har det varit många flicklag, i år är det dessutom dags för ett pojklag att göra entré. Symboliskt nog samma dag som herrarna skulle tagit emot Uppsala i Gångsätrahallen.

- Nu får vi fokusera på ungdomar de närmaste åren, säger ordförande Lennart Neovius. Vårt långsiktiga arbete börjar bära frukt och glädjande nog har vi också en växande stab av tränare.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-10-22

Senast uppdaterad: 2012-10-22

Visa fler nyheter

Sponsorer