Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska lag vidare i Nordiska klubbmästerskapen

Falkenberg vann idag en otroligt jämn match mot danska Middelfart. 3-2-vinsten innebar att Falkenberg vunnit alla sina matcher i gruppen och går vidare till final four. Även Engelholm lyckades ta sig vidare med två vinster.

- Vi gjorde en väldigt bra match idag och lyckades vända ett 0-2-underläge, berättar Falkenbergs tränare Patrick Aparicio. Danska mästarna bjöd på bra motstånd men vi var snäppet bättre.

Skakig inledning

Falkenberg började både första och andra set med svagt spel. Framförallt block- och försvarsspelet hade brister. Tränare Aparicio menar att laget spelade nervöst och det syntes att nerverna spelade in. Men laget fick koll på mentaliteten i det tredje setet och kunde sedan ta hem matchen.

- Vi har missat final four de senaste två säsongerna och är nu väldigt glada att ha kommit dit, kommenterar Aparicio. Final four är inte först i januari men vi är redan nu väldigt taggade.

Engelholm tog andraplatsen

I Engelholms grupp var norska Stod Volley en klass bättre än de andra. Norskorna lyckades ta sig igenom gruppen utan att förlora ett set. För Engelholms del var det fredagens match mot danska Bröndby som skulle bli avgörande. Engelholm lyckades då rycka upp sig och vinna det femte och avgörande setet efter att ha förlorat fjärde set med 13-25. Detta innebär att Engelholm slutar två i gruppen med en poäng mer än Bröndby.

Linköping och Örkelljunga utslagna

Linköping hade hemmaplan i helgen men lyckades endast ta en seger. Gruppen dominerades av danska Marienlyst som vann alla sina matcher. På en andra plats slutade norska Fröde som besegrade Linköping i fredags med 1-3. Även Örkelljunga slutade på en tredjeplats i sin grupp som spelats i Hvidovre i Danmark. Första- och andraplats gick till norska Nyborg samt danska Gentofte.

Se alla resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-11-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer