Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Många utlandsproffs

Inte mindre än elva svenska volleybollspelare är utomlands den här säsongen som proffs. Fyra av damerna är i Frankrike, medan Belgien är det mest attraktiva landet för de svenska herrarna. Utlandsproffset sedan många år, Marcus Nilsson, är i Ryssland och spelar Champions League och siktar på finalspel.

De två unga supertalangerna Rebecka och Alexandra Lazic är i franska storklubben Cannes, där de spelar och samtidigt studerar på distans på Ållebergsgymnasiet i Falköping. Även storspelarna Andrea Jabobsson och Josephine Tegenfalk spelar för olika klubbar i Frankrike.

Belgien och Ryssland 

Sveriges i särklass bästa passare på herrsidan, Dardan Lushtaku är tillsammans med landslagsspelaren Erik Sundberg i belgiska Soleco Herk-De-Stad.

Sveriges största stjärna, Marcus Nilsson, är tillbaka i Ryssland, där hans lag Novisibirsk har inlett Champions League med två raka vinster.

- Vårt mål är att ta oss till Final 4 i Champions League, och där helst vinna förstås. I vår senaste match mot Tyskland gjorde vi en ganska dålig match, men det är skönt att vi vann trots att vi inte låg på topp. Nästa match i Champions League är mot Ceske Budejovice den 13 november, säger Marcus Nilsson.

Lista över samtliga utlandsproffs Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-11-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer