Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Internationell satsning av Lindesberg

Lindesberg volley laddar inför sin storsatsning att för första gången ta laget till internationellt Europacupspel. På onsdag den 14 november fylls Lindesberg Arena av ett peppat hemmalag som med publikens stöd tar emot fysiskt starka Gent från Belgien.

- Det här är en fantastiskt rolig satsning vi gör. Vi är inte nöjda med att vara regerande svenska mästare, vi strävar högre än så, säger sportchef Roger Larsson.

Stjärnspelare och proffs laddar

Förra årets stjärna, Marjorie Giordani, är fortfarande en viktig pusselbit i lagstommen. I år finns flera tillskott, bl.a. hemvändande Sara Malmlöv, som efter proffslivet i Frankrike nu är tillbaka i Lindesberg.

- Sara jobbar hårt och är alltid mycket fokuserad. Hon är vår ende vänsterhänta spelare, och vi tror verkligen på henne. Vår nya passare, Britney Brown från USA, bjuder publiken på show, med sina snabba fingrar. Hon använder alla våra anfallskrafter, precis som vi vill ha det. Det är riktigt roligt att se, säger Roger.

Möte i Frankrike 

Motståndarna från Belgien är större och starkare än Linde. Lagen träffades på försäsongen under en turnering i Frankrike. De spelade inte mot varandra, men fick möjlighet att kolla in sina motståndare. 

- Det var kul att se dem, det är duktiga tjejer. Internationellt sett är lägstanivån hög och man får inte slarva bort flera bollar på raken. Det är så otroligt tufft att komma igen i det setet då. 

Ny coach som höjer laget

Den nye coachen Jesse Knight har inspirerat tjejerna till att nå nya mål och lära sig nya spelsätt. 

- Han är progressiv, nyfiken och orädd att testa nya saker. Han tittar på olika typer av spelmoment och implementerar det i laget. Det vållade huvudbry hos en del av spelarna inledningsvis, men nu visar det sig att vi har gått framåt tack vare hans coachstil.

Vad är ert yttersta mål med satsningen i Europa?

- Vi har jobbat mycket med vår vision och våra långsiktiga mål. Närmast är tjejerna inställda på att gå vidare till runda två. Långsiktigt satsar klubben på att bli det första svenska lag som är med i Champions League. Det vore ju riktigt häftigt!, avslutar Roger Larsson, sportchef i bergslagets stolthet.

Spelschema Lindesberg i CEV Challenge Cup

Ons 14 nov kl 19.30 Lindesberg - Gent från Belgien Följ matchen via livescore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ons 21 nov kl 20.30 Gent – Lindesberg

Vinnaren går vidare till nästa omgång, som avgörs 4-6 dec.

Foto: Olsin Sportfoto


Fler nyheter

Publicerad: 2012-11-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer