Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus Nilsson bästa poängplockare trots förlust

Lokomotiv Novosibirsk, med Sveriges stjärna Marcus Nilsson i spetsen, förlorade första Champions League-matchen för säsongen igår kväll. Berlin Recycling Volleys fick stort stöd av hemmapubliken i Berlin och vann med 3-1 i set.

- Marcus gjorde en klart godkänd insats, han fick flest bollar och gjorde många poäng i anfallet. Däremot var inte laget som helhet motiverat, säger Martin Karlsson, en av flera svenskar som satt på läktaren.

Med fyra segrar av fyra möjliga i ryggen var Novosibirsk redan före matchen klara gruppettor. Laget är ett ryskt topplag och Marcus Nilsson är en av lagets stjärnor. Men, givetvis var han inte nöjd efter matchen.

Säsongens bottennapp

- Marcus var besviken att de inte kunde bjuda upp till bättre kamp. Hans servar var som vanligt mycket bra, med ett par serveess. Men det hjälpte inte, när laget gjorde sin sämsta match under hela säsongen, säger Martin Karlsson.

Inramning i världsklass

Det var fullsatt till sista plats i Berlin med ett stort publiktryck som stöttade hemmalaget.

- Inramningen var fantastisk, faktum är att det här är en av de bästa arrangemang jag varit på. Tyskarna var väldigt bra. De fick med publiken på ett fenomenalt sätt vilket bidrog till en kul stämning för alla oss på läktarna, säger Martin Karlsson.

Marcus Nilsson blev bästa poängplockare i laget med 20 poäng.

Sista gruppspelsmatchen i grupp B i Champions League för Marcus Nilsson är på hemmaplan i Novosibirsk den 12 december kl 14 svensk tid.

Första slutspelsomgången, playoff, avgörs i mitten av januari.

Resultat, statistik och spelschema på CEV, Europeiska Volleybollförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer