Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Laginsatsen gav Hylte/Halmstad ligacuptiteln

Ligacupen avgjordes idag för första gången någonsin. I Falkhallen i Falkenberg samlads 600 åskådare för att se matchen mellan hemmalaget och Hylte/Halmstad. Hylte/Halmstad, ledda av spelade coach Metthew Young, kunde visa sin styrka efter en vinst med 1-3.

- Vi spelade otroligt bra som lag idag, berättar Young. Alla spelare tog sitt ansvar och jag som passare kunde fördela bollarna som jag ville, då alla levererade.

Tredjegången gillt

Hylte/Halmstad och Falkenberg har redan mötts två gånger i år. En gång i serien och en gång i gruppspelsfasen till ligacupen. Båda gångerna har Falkenberg vunnit efter fem spelade set.

- Falkenberg har flera spelare som spelat tillsammans länge jämfört med oss som har ett nykomponerat lag, menar Young. De har flera spelare av hög klass och man kan därför inte slappna av när man möter dem. Matcherna blir jämna rakt igenom och tappar man tre fyra poäng så kan setet vara förlorat.

Kämpade tillsammans

- Jag önskar att vår bänks insats kunde finnas med i statistiken, säger Young. Vi har spelare som har enorm betydelse vid sidan av planen. De stöttar under matchens gång och kämpar hårt på träningarna vilket även tvingar våra starters att prestera och utvecklas.

Young påpekar även vänsterspiker Johan Mårtenssons insats idag. Mårtensson som vanligtvis inte är lagets tyngsta anfallsutväg gjorde idag en enorm match med väldigt bra servemottagning och starkt anfal.

- Jag är glad att vi kunde slå Falkenberg, avslutar Young. Vårt mål är att nå så långt som möjligt i serieslutspelet och där kommer Falkenberg bli en farlig motståndare. Med ligacupstiteln visar vi att vi är ett av Sveriges just nu starkaste lag.

Se alla resultat och statistik här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-12-22

Senast uppdaterad: 2012-12-22

Visa fler nyheter

Sponsorer