Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Grand Prix sänds på webbtv

I helgen avgörs en av svensk volleybolls mest prestigefyllda tävlingar – Grand Prix. Seniormatcherna sänds på webben direkt här på volleyboll.se och på Katrineholms VK:s hemsida.

Kommentator blir Ceith Landin som har lång erfarenhet som både spelare och tränare för både damer och herrar i flera klubbar.

- Volleyboll är världens häftigaste sport med så många spännande inslag i varje spelande poäng. Jag har alltid älskat volleyboll och den spelskicklighet och charm sporten levererar

”Inte prata sönder matcherna”

Han hoppas på många långa matcher som avgörs i spännande femte set och där spelare kan överraska.

- Det vore kul om svenska spelare kan kliva fram och bli matchvinnare. För mig som kommentator är det viktigt att vara ödmjuk och inte favorisera något lag. Jag tycker att det är viktigt att inte prata sönder spelet också, och istället låta spelet tala sitt eget språk.

Nu laddar Ceith och Joel Hellman, som är ansvarig för webbsändningarna från Duveholmshallen:

Tittare från Brasilien

- Det bästa är att ge andra som inte har möjligheten att vara på plats en chans att se den match som intresserar tittaren. En chans att sprida vår underbara sport, säger tekniker Joel Hellman.

Han medger att det är rätt mycket jobb med alla sändningar, men att han hoppas att det blir till glädje för många.
KVK har webbsänt elitlagets alla hemmamatcher i ett par år nu. Det började på GP för tvår år sedan och då var det en av spelarna i laget som glatt påpekade att hennes mamma då kunde följa matcherna hemifrån Brasilien.

- Med det uttalandet i minnet blev det att jag sände nästa match och nästa, ja fram till i dag.
Jag hoppas på bra och jämna matcher och mycket folk som kommer och tittar i hallen. Sedan hoppas jag ju att tekniken fungerar för egen del, det är alltid lite nervöst om något ska strula. Till sist hoppas jag ju självklart på ett GP guld till Katrineholm!, avslutar Joel.

Spelschema Grand Prix Länk till annan webbplats.

Katrineholms VK:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till webbsändningarna Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer