Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hemmaplan i Final Four

Den svenska stjärnan Marcus Nilsson får hemmaplan när Champions League för herrar avgörs i mitten av mars. Final Four kommer då att spelas i ryska Sibirien, med Marcus lag Novosibirsk som arrangerande klubb.

- Det är fantastiskt att vi får arrangera Final Four, det är det största som finns för ett klubblag. Att få vara med i Champions League är ofantligt kul!, säger Marcus Nilsson från Novosibirsk.

Men, det är inte första gången han är med i de här sammanhangen. Han har varit med i Champions League flera gånger tidigare, i andra klubbar där han varit proffs. Marcus har tilldelats riktigt fina utmärkelser, som bäste servare, bäste poängplockare och till och med MVP i Champions League. Och nu är han tillbaka i en storklubb, Lokomotiv Novosibirsk, med höga ambitioner.

- Vi är inte favoriter, men om vi får vårt spel att stämma kan vi definitivt överraska, säger Marcus Nilsson.

Motståndare tuff gissning 

Vilka de får möta blir klart den 7 februari, då sista playoff går av stapeln, där de tre bästa lagen går vidare och får spela Final Four den 16-17 mars.

- Det är väldigt svårt att gissa vilka som kommer till oss och blir våra motståndare. Det finns många riktigt bra lag som slåss om bara tre platser. Jag tror på Kedzierzyn från Polen och Macerata från Italien. Och så finns ju givetvis ryska Zenit också, som är regerande Champions League-mästare och som vi nu delar förstaplatsen med i den ryska ligan., säger Nilsson

All information om Champions League på Europeiska Volleybollförbundet CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-01-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer