Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Projektledare med höga mål

Sverige arrangerar VM-kval i volleyboll för herrar i maj, då Norge, Island, Grekland och Sverige spelar. Tillsammans med Hylte/Halmstad Volleyboll står Svensk volleyboll som arrangör av kvalet. Projektledare Jakob Birgersson ser framför sig ett VM-kval som lockar mycket publik som bidrar till härlig stämning.

- När det stod klart att vi ska få arrangera VM-kval blev jag väldigt intresserad av att jobba med det. Det är en riktigt rolig utmaning att få mycket folk till Halmstad Arena och kunna göra ett lyckat arrangemang och visa upp vårt landslag, säger Jakob Birgersson.

Fotograf med idrottsvetenskap i botten

Jakob är 26 år, har just avslutat sin utbildning vid Umeå Universitet, där han studerat idrottsvetenskap med inriktning ledarskap och organisation. Han började spela beachvolley i Uppsala 2006 och blev biten av sporten och fortsatte att träna regelbundet när han flyttade till Umeå. Många känner igen Jakob från beachvolleyarenor, då han har fotat eliten i beachvolley sedan flera år tillbaka.

- Jag har fotat på World Tour på Åland tre gånger och varit med på Swedish Beach Tour i tre år och tagit tusentals bilder. Första året tog jag 25 000 bilder. Det är fullständigt galet, men roligt!, säger han. 

Mötesplats i Halmstad med glädje och stämning

- VM-kvalet är ett stort och viktigt arrangemang för Sverige och det finns möjligheter att göra något riktigt bra. Jag vill verkligen att vi ska lyckas och få dit mycket folk och att det ska bli en mötesplats. När jag ser framför mig hur det ska vara den 24-26 maj ser jag en fullsatt arena med bra stämning på läktaren och på planen. Jag vill att publiken ska imponeras av vårt landslag och att inramningen är genuin, avslutar Jakob.

Allt om VM-kvalet här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-02-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer