Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Final Four för Marcus Nilsson

Den svenska internationella stjärnan i volleyboll, Marcus Nilsson, står inför det största som finns för klubblagsspelare – att spela Final Four i Champions League. Motståndare i första matchen blir inga mindre än regerande Champions League-mästarna Zenit Kazan.

- Det här är Europas absolut högsta nivå i volleyboll, så det känns väldigt inspirerande. Alla lagen i Final 4 är topplag i sina respektiva inhemska ligor, och det är Europas tre bästa ligor som representeras, säger Marcus Nilsson.

I topp på individuella listor

Hans ryska lag Lokomotiv Novosibirsk är tvåa i ryska ligans ena grupp, tätt efter Kazan, som de möter i första matchen på lördag.

- Självklart är det en tuff utmaning, men om vi vill vinna Champions League så måste vi slå de allra bästa lagen och Kazan är absolut ett av dem, säger han.

Den här säsongen har varit riktigt bra för Marcus, som i höstas tog plats i det ryska topplaget Novosibirsk. I Ryssland finns numera en av världens bästa ligor, och där ligger nu Marcus i topp på de individuella listorna, med en tredjeplacering i både poängligan och serveligan.

Hemmaplan ger extra krydda

Final Four avgörs på hemmaplan för Marcus del, då det är Novosibirsk som står som arrangörer.

- Det är fantastiskt att vi får arrangera Final Four, det är det största som finns för ett klubblag. Att få vara med i Champions League är ofantligt kul!, säger Marcus Nilsson från Novosibirsk.

Men, det är inte första gången han är med i de här sammanhangen. Han har varit med i Champions League flera gånger tidigare, och har tilldelats riktigt fina utmärkelser, som bäste servare, bäste poängplockare och till och med MVP i Champions League. Det var under perioden 2007-2009, och nu är han tillbaka i en storklubb, Lokomotiv Novosibirsk, med höga ambitioner.

- Vi är inte favoriter, men om vi får vårt spel att stämma kan vi definitivt överraska, säger Marcus Nilsson.

Allt om Final Four på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Lördag 16 mars

Kl 16.30 (10:30 svensk tid)

Zenit Kazan (RUS) – Lokomotiv Novosibirsk (RUS) 

Kl 19:30

Bre Banca Lannutti Cuneo (ITA) – Zaksa Kedzierzyn-Kozle (POL)

Söndag 17 mars

Kl 17:30 Match om tredje pris

Kl 20:30 Final

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer