Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus är Europas volleybollkung

Svenska Marcus Nilsson och hans ryska lag Lokomotiv Novosibirsk är bäst i hela Europa. De vann på söndagseftermiddagen Champions Leaguefinalen mot Italienska Bre Banca Lannutti Cuneo. Marcus Nilsson fick dessutom det allra finaste priset en spelare kan få, han blev utsedd till bästa spelare, MVP och blev bästa poängplockare totalt.

Det är första gången en svensk är med i ett lag som vinner Champions League. Det blev en skön revansch för Nilsson, som var i Champions Leaguefinal 2009 med Iraklis, men då förlorade. Nu blev det vinst med minsta möjliga marginal mot italienska Cueno. Marcus Nilsson fick avsluta både andra och tredje set från sin högerkant och tog totalt 15 poäng i matchen.

"Det bästa man kan få" 

Att bli utsedd till MVP och vara poängbäst i finalspelet är stort, menar Sveriges förbundskapten i volleyboll, Johan Isacsson.

- Det här är det största man kan vara med om som volleybollspelare, att vinna Champions League och dessutom få priset som MVP. Marcus är en fantastisk spelare, med sin hårda serve och spike på högerkanten. Han är givetvis den stora stjärnan när Sverige spelar VM-kval på hemmaplan i maj, säger Isacsson.

Cueno – Novosibirsk (25-22, 24-26, 23-25, 25-20, 14-16)

Matchstatistik, bilder, referat mm. på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer