Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorlandslagen turneringsspelar i Italien


De båda U19-landslagen spenderar påskhelgen i Pordenone, Italien. Där ska de spela turneringen Memorial Ferruccio Cornacchia där deltagarna kommer från bl.a. Ryssland, Kazakstan, Slovenien, Chile, Iran och Kroatien.

Det blir årets första samling för landslagen där huvudmålet ligger i slutet av juli, då turneringen 8-nationers avgörs i Italien för herrjuniorerna respektive Belgien för damjuniorerna. Memorial Feruccio Cormacchia är en internationell turnering där det är en blandning av landslag, regionslag och klubblag som deltar.

Herrjuniorerna ställs i gruppspelet bl.a. mot det iranska juniorlandslaget. Iran håller hög nivå och är alltid i topp i de asiatiska mästerskapen.

Damjuniorerna har inget annat landslag i sin grupp, men får ändå riktigt tufft motstånd. Bland annat ställs de mot förra årets finalister Northern Lights, ett amerikanskt collegelag som är mycket vassa.
Gruppspelet avgörs på påskafton, slutspelet spelas sedan på påskdagen och annandag påsk.
-Det är en mycket tuff turnering där motståndet håller riktigt hög kvalitet, en riktigt bra värdemätare på hur vi har utvecklats sedan förra årets stora framgång då vi kom till semifinal i 8-nationers, berättar herrcoachen Göran Persson.

Kalle Nordén, som coachar damjuniorerna, ser fram emot en givande turnering.

- Vi kommer få nyttiga matcher och ännu mer erfarenhet av att möta internationellt motstånd, säger han. Det ska även bli intressant att se hur gruppen kommer fungera i en turnering med höga krav på fokus och samarbete, tillägger han.

Lagen samlas för träning på tisdag i Falköping och på torsdag blir det avresa mot Italien.

Uttagna spelare Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-22

Senast uppdaterad: 2013-03-24

Visa fler nyheter

Sponsorer