Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Finalförlust i stormatch

Det svenska juniorlandslaget förlorade finalen mot det ryska juniorlandslaget i tre raka set i Italienska Pordeone. Men trots förlusten var det en helhetsupplevelse mot fenomenalt motstånd och storpublik. Facit i Pordeone är en andraplats för herrarna och en sjundeplats för damerna.

- Det var vansinnigt häftigt idag, det här är en jättestor match för vårt lag att få spela. De ryska spelarna är i snitt över 2 meter långa och mycket fysiska. 1700 på läktaren som hejar gör också sitt till för inramningen och upplevelsen för hela laget. Vi har aldrig varit i närheten av den publiken tidigare, sa  coach Göran Persson direkt efter matchen.

Slutresultatet blev 25-15, 25-18, 25-19 till Ryssland.

Ryskt övertag direkt

Svenskarna inledde blekt med många egna misstag. Ryssarna tog övertag direkt, men spänningen från de svenska spelarna släppte allteftersom matchen spelades.

Fantastisk erfarenhet

- Vi kom inte upp i klassen som vi hade i går då vi spelade semifinalen då vi vann en spännande och tight match. Redan till inspike idag smällde det ordentligt från det ryska laget som är så stora. De slog hårt, hoppade högt och har en enorm kapacitet.

Det visade även statistiken. Ryssland – Sverige i blockpoäng: 14-2.  På läktaren satt bland andra de svenska damjuniorerna, som spelat klart turneringen, och hejade. 

Bra inhopp av flera spelare

- Både tjejerna och killarna fick en fantasisk erfarenhet här i Italien. Att få spela mot det här motståndet är guld värt för oss, och att vi gjorde en så bra match i går mot Schweiz bär vi med oss.

I dagens match var det främst inhopparna som gjorde extra bra ifrån sig. Center Axel Olin från Svedala gjorde en mycket bra match, likaså Jacob Link som gjorde också bra två inhopp och Johan Svensson med en härlig energi. Filip Mokelainen fick pris som bästa libero.

Match värd hela resan

- Den här matchen är värd hela resan, det är en enorm erfarenhet. Det här är något av det största jag varit med om som coach för juniorerna, sa Göran Persson.

Totalt var 16 lag med i turneringen. Sverige kom på andra plats bland herrarna och slutade sjua på damsidan.  De fick möta andra landslag, regionlag och klubblag från olika delar av Europa, inbjudna till Pordeone i Italien.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-04-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer