Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Annorlunda grepp för damlandslaget

På torsdag inleds damlandslagets läger då de ska träna och matcha ihop med det danska damlandslaget. Även matcher mot Vitryssland och klubblag i Polen är planerade.

- Jag ser fram emot att få samla tjejerna och att vi ska ha ett bra och utvecklande läger tillsammans, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Damlandslaget har bjudit in det danska damlandslaget att vara med på lägret i polska Bielsko Biala. Det är samma träningsanläggning som de använde förra året.

- Tanken är att vi vill få bra matchning mot de danska damerna och samtidigt höja kvaliteten. Vi brukar inte göra så, men det här blir spännande att se resultatet av, att vi tränar en del moment tillsammans med danskorna.

Träning, miniturnering och landskamper

Förutom tuff träning blir det givetvis matcher och samlingar i Polen. Dessutom ordnas en miniturnering på lördag, med Vitryssland, ett polskt klubblag och Danmark. Ytterligare matcher mot fler klubblag i Polen kan också hinnas med.

Den 17 och 18 maj kommer dessutom laget att spela landskamper i Köpenhamn och Halmstad mot Danmark. Det är en satsning som görs tillsammans med herrlandslagen i de båda länderna, som också möts i landskamper på varsin sida gränsen.

Spelschema landskamper

17 maj i Holte, Danmark

18.00 Danmark – Sverige herrar

20.00 Danmark- Sverige damer

18 maj i Halmstad Arena

15.00 Sverige – Danmark damer

18.00 Sverige - Danmark herrar

EM-kval 2014 målet

2013 blir något av ett mellanår för det svenska damlandslaget. De är inte med i VM-kvalet utan siktar istället på EM-kval 2014.

- Det här året är jätteviktigt för att hålla samman tjejerna och för spelarna att känna tillhörighet med landslaget utifrån att de kommer från olika klubbar. Det är också viktigt för de svenska klubbarna att erbjuda spelarna ett ytterligare steg att ta. Vårt mål är EM-kvalet nästa år och då måste vi ha samhörighetskänslan redan nu, avslutar Celinder Nygren.

Truppen damlandslaget Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer