Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige - Danmark Damer

Idag så är det returmötet i landskampen mellan Sverige och Danmark. Spelas i Halmstad Arena. Sverige - Danmark 3-0 (25-16, 25-14, 25-18)

I Halmstad arena mötte Sverige idag för andra gången på två dagar Danmark. Matchen slutade med vinst för Sverige med 3-0.

Startuppställningen Anna Harlin, Andrea Jacobsson, Sara Malmlöv, Nellie Fredriksson, Cecilia Hall, Aida Rejzovic och Johanna Edberg.

I första set är de jämnt Danmark har ledningen vid första tekniska time-outen. Sverige jobbar metodiskt in i setet och är i ledning 16-10 vid andra tekniska time-outen. Mycket tack vare servmottagning och bra utdelning på efterspelet av Aida. Sverige håller i sitt spel och ger inte bort några enkla poäng och vinner setet. Bra inhopp av Sofie Sjöberg och Rebecka Lazic.

Andra set startar Sverige som första set. Rebecka kommer in för Nellie på högerkanten och i slutet av setet kliver Andrea ut och Alexandra Lazic spelar de sista bollarna. Sverige styr spelet på ett stabilt och övertygande sätt. Framförallt fungerade servmottagningsenheten med Johanna Edberg i spetsen bra. Andrea tar många viktiga poäng för Sverige i tunga lägen.

Tredje set börjar Madeleine Green istället för Sara. Sverige styr även detta sett. Aida har full koll på Danmark och dominerar vid nät. Danmark kommer tillbaka med tuff serve och sätter press på Sverige men utan att riktigt hota segern.

Denna 3-0 seger är slutpunkten på denna sväng med damlandslaget. Vi har fått möjlighet att möta bra motstånd och fått spela många set på få dagar. Hela truppen har fått mycket speltid och en chans att återigen möta tufft internationellt motstånd. Gruppen har jobbat otroligt hårt att få avsluta i Halmstad Arena med en stabil 3-0 seger betyder jättemycket för laget och för svensk volleyboll.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer