Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Film med volleybollens äldsta klar

Den norska filmatiseringen av Norges äldsta damlag i volleyboll, Optimisterna, är nu färdigklippt. I filmen ingår en landskamp där Optimisterna spelade mot Sveriges äldsta herrlag i Arena Satelliten i Sollentuna. I augusti har filmen premiär i Norge och kommer även att visas på SVT senare.

Lördagen den 10 mars i fjol var en historisk dag. Norge mot Sverige, damer mot herrar. Einar Hamberg, nestorn inom Svensk volleyboll, tillika grundare av Svenska Volleybollförbundet, samlade ihop sitt lag och ställde upp i landskamp mot Optimisterna. Bland de norska damerna var den äldsta spelaren 98 år, och herrarna toppade på 90 år under matchen. Alla spelare tränar och spelar volleyboll. Einar Hambergs lag tränar regelbundet för motionens och gemenskapens skull.

Härlig stämning i Sollentuna

Med norska och svenska flaggor på fyllda läktare och publik med ansiktsmålade flaggor var stämningen på topp i Arena Satelliten den där dagen. Ett par av damerna hade krycka när de gjorde intåg i hallen, men de var likväl med och spelade och blev framlyfta av den entusiastiska publiken.

Filmteamet var där och filmade hela matchen, och har dessutom följt laget Optimisterna under en längre tid. Nu är filmen klar för lansering i Norge, där den efter en filmfestival kommer att visas på norska biografer från den 27 september.  Eventuellt kommer den även att gå upp på bio i Sverige, men det är än så länge oklart. Klart är däremot att den kommer att visas på SVT.

Det är Skofteland film som har gjort filmen och tagit bilderna.

Bilden nedan: Einar Hamberg och Nils Lindman. Längst ner: Lagbild på de norska damerna i Optimisterna.Fler nyheter

Publicerad: 2013-06-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer