Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Johanna Edberg till Frankrike

De tre senaste säsongerna har hon blivit utsedd till ”Årets libero” i Elitserien, och spelar i landslaget. Men, nu lämnar Johanna Edberg Katrineholms VK för att bli proffs i den hösta franska ligan.

Hainaut Valenciennes blir den nya klubbadressen för Edberg, som givetvis gläds åt att få möjlighet att spela toppvolleyboll i Europa.

- Det är jättekul att ha fått det här erbjudandet att spela i högst franska ligan i ett lag som dessutom satsar inför nästa säsong. Som libero är det tufft att bli proffs när de flesta klubbarna lägger sina resurser på att köpa in centrar och spikers som är långa, säger Edberg.

Brasilien - Tyskland - Sverige - Frankrike

Johanna Edberg växte upp i Brasilien där hon spelade både volleyboll och fotboll på stränderna, med leken som grund. När hon började träna i klubb utvecklades talangen och hon spelade som 16-åring för Brasilien på en större turnering i USA, och spelade för den brasilianska toppklubben Fortaleza. Efter att ha bott och spelat volleyboll i Tyskland kom hon till Sverige där hon har sin svenska pappa. Och här har hon trivts mycket bra.

"Kul att få möta Lazic"

- Katrineholms VK är en fantastiskt bra klubb, jag trivs både i laget och i stan. Det känns sorgligt att flytta härifrån, men det ska verkligen bli roligt att få anta utmaningen att spela i Frankrike. Det blir kul, särskilt att jag kommer att få möta de svenska tjejerna Lazic, som ju spelar i Cannes, avslutar Johanna. 

Lars Nordling i styrelsen för Katrineholms VK är mycket glad för Johannas skull, men medger att det blir ett tapp för mästarlaget.

- Hon står för en förstklassig nivå i sitt liberospel, och den nivån kommer vi givetvis att sakna i KVK. Men vi har liberos klara för hösten, så det kommer att fungera ändå. Vi önskar Johanna all lycka till i Frankrike, avslutar Lars Nordling.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer