Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Estland vann rysare

U19-landslaget hade matchboll och "boll uppe", men Estland kunde vända på steken och vann den första matchen i Leomuovi Tournament i finska Akaa.

I inledningsmatchen väntade Estland i turneringens enda landskamp. För båda lagen var det länge sedan man spelade match, men ringrosten märktes tydligast på svenskarna när matchen drog igång. Bra estniskt servande gjorde att de tog ett omedelbart grepp om det första setet. Svenskarnas servar var däremot inte alls särskilt bra, men det svenska spelet stabiliserades mer och mer ju längre setet led. Det hindrade dock inte esterna från att vinna det tämligen ohotat med 25-19.

I andra set var Sverige däremot bra med från början och lagen följdes åt ganska länge. I slutskedet var det dock svenskarna som var vassast och kvitterade via 25-20.

Tredje set blev sedan riktigt jämnt. Inget av lagen fick något grepp om setet, utan det var jämnt ända in i slutbollarna. Väl där var det blågult som hade bäst skärpa och knep setvinsten med 25-23.

Estland ville verkligen inte se slaget förlorat utan höjde sig, samtidigt som det kom några fler enkla misstag från svenskarna. Vid estnisk ledning 22-19 klev dock dagens bäste svenske spelare, Linus Ekstrand, till servepositionen och med effektiva hoppservar gjorde han livet surt för esterna. Tre poäng i Ekstrands serve gav svenskt övertag och den första matchbollen ordnades sedan fram av svenskarna. En försvarsräddning gav en möjlighet att avgöra matchen, men det svenska anfallet fastnade i motståndarblocket. Setet fortsatte ytterligare ett tag, dock utan fler svenska matchbollar, så till sist var det Estland som vann med 29-27.

Då var det alltså dags för ett avgörande set och det syntes att svenskarna var tyngda av det missade läget i det föregående setet. De estniska spelarna var aggressivare och tog kommandot. Tre raka poäng till Sverige från underläge 6-11 gav lite hopp, men mer än så blev det inte. 15-10 till Estland och en inledande förlust inkasserades därmed för det svenska U19-landslaget.

-Totalt sett gör vi en klart godkänd insats, hade vi lyckats utnyttja möjligheten till seger i fjärde set hade vi varit väldigt nöjda, säger tränaren Göran Persson.

Sverige - Estland 2-3 (19-25, 25-20, 25-23, 27-29, 10-15)
Bästa svenska poängplockare: Linus Ekstrand 26, Jacob Link 12

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-31

Senast uppdaterad: 2013-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer