Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U19-landslaget avslutade med femsetsseger

I den avslutande matchen i Leomuovi Tournament blev det vinst i avgörande set för juniorlandslaget mot finska Keimolan Kaiku. Två segrar och två förluster blev facit för de blågula killarna.

Helgens och turneringens sista match för herrjuniorerna spelades mot Keimolan Kaiku, ett av Finlands bästa juniorlag. Ytterligare en bra värdemätare för laget således.

Finnarna öppnade matchen bäst, men Sverige höjde sig ett snäpp och vände till en ganska säker setvinst med 25-19.

Andra set var det första ganska likt, setsegern skrevs denna gången till 25-21.

Tredje set följde också samma mönster. Sverige kom efter i början, men skärpte till sig ju längre setet led. Den här gången gick det dock inte lika enkelt. En matchboll vid 24-23 räddades av finnarna och sedan lyckades de också vinna setet med 27-25.

Det fjärde setet skiljde sig inte från de övriga. Finsk ledning förbyttes till till svenskt försprång, men även den här gången avslutade Keimolan Kaiku bäst. 25-23 slutade setet vid och det skulle alltså krävas ett avgörande set för att kora en segrare.

Femsetare har inte varit någon framgångssaga för laget undet sommaren, så nu ville spelarna verkligen visa att man kan vinna ett avgörande set också. Nu öppnade blågult bättre än tidigare under matchen. Vid ledning 13-9 såg det mycket bra ut, men tre raka poäng till Keimolan Kaiku gjorde det spännande igen. Sverige skaffade sig dock två matchbollar vid 14-12. På den första slog finnarna in sitt servemottagningsanfall, men på den andra klev vasse centern Benjamin Engström fram och fullkomligen dräpte in den avgörande bollen med en stenhård kortis. Äntligen en femsetsvinst alltså och en skön avslutning på turneringen.

-Vårt försvarsspel, med liberon Martin Drejare i spetsen, var mycket bättre idag, men servemottagningen höll inte lika hög nivå som tidigare dagar, menar coachen Göran Persson. Vi har fått många bra och jämna matcher och det känns mycket bra att ha med sig när vi nu går in i en ny säsong, summerar han efter helgens spel.

Centrarna Patrik Ödvall och Benjamin Engström kom båda med i turneringens All Star Team och Linus Ekstrand blev utsedd till Sveriges bästa spelare.

Sverige - Keimolan Kaiku 3-2 (25-19, 25-21, 25-27, 23-25, 15-13)
Sverige bästa poängplockare: Jacob Link 23, Linus Ekstrand 18

Se mer på arrangörens hemsida Länk till annan webbplats..


U19-landslagstruppen i Leomuovi Tournament i finska Akaa

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer