Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags för Sverigeserien

Den 28 september går första Sverigeserien av stapeln. Det är KFUM Malmö som bjuder in till Sverigeserien för första gången, för att låta fler spelare få möjlighet att spela matcher. Fler föreningar är på gång på andra platser för att arrangera Sverigeserien också.

- Det blir en av de första gångerna som Sverigeserien spelas i Skåne. Känns inspirerande att kunna låta spelarna i föreningen som inte är med på seriespelet få spela matcher också. Jag tror att fler föreningar behöver detta, så vi hoppas stort intresse givetvis, säger Emma Hansson i KFUM Malmö.

Tanken med Sverigeserien är att det ska vara enkelt och billigt att vara med. Sverigeserien är möjligheten för alla att spela volleyboll utan att delta i seriespel. Man spelar i sammandrag, dvs. vid ett tävlingstillfälle samlas flera lag och möter varandra.

- Det känns bra att kunna spelar flera matcher på en dag, och på så sätt få ut mer utan att behöva åka på matcher varje helg, säger Emma Hansson.

I hennes lag är det ett tiotal spelare som tränar regelbundet, och har kommit igång för säsongen.

- Det är jättekul att säsongen är här, det blev lite beachvolley i somras, men nu är definitivt volleybollsäsongen igång, avslutar Emma.

Allt om Sverigeserien Länk till annan webbplats.

Anmäl ditt lag till det första sammandraget i Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer