Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslagsläger i Lindesberg

Under onsdagen inleds herrlandslagets uppladdning inför VM-kvalet som avgörs i Nederländerna i nästa vecka. Lägret äger rum i Lindesberg med bollträning och fysträning i Lindesberg Arena.

Träning flera gånger om dagen och möjligheter att få fram ett bra samspel inför VM-kvalet står på agendan den kommande veckan när herrlandslaget samlas i Bergslagen.

- Det ska bli intressant att fortsätta det vi gjorde i maj då vi gick vidare från VM-kvalet. Vi hoppas ta ytterligare steg med laget givetvis, säger Team Manager Claes-Göran Eriksson.

Lindesberg Arena är en fin hall med goda träningsmöjligheter som invigdes för några år sedan.

- Det är en riktigt bra arena för våra behov. Vi har fina träningsmöjligheter och dessutom bra boende med gångavstånd till allting. Det finns också ett stort intresse för volleyboll i Lindesberg, vilket är riktigt roligt, säger Eriksson.

Volleybollen i fokus i Lindesberg

Volleybollen har fått ett rejält fäste i Lindesberg med ett volleybollgymnasium, arenan och givetvis Lindesberg Volley. Damlaget tog ett efterlängtat SM-guld 2012 inför en fullsatt arena.

- Det är jättebra och kul att vi får ännu mer volleyboll här i Lindesberg och uppmärksamhet kring sporten. Det är inte varje dag vi har ett svenskt landslag som är här precis. Känns inspirerande för oss alla, säger Roger Larsson, sportchef i klubben.

Han såg herrlandslaget när de spelade VM-kval i Halmstad i maj, men har aldrig sett dem träna tillsammans.

- Jag ska passa på nu när de kommer hit. Vi har fått förfrågningar från andra som är sugna på att kika. Vi har ju damlag på hög nivå här, men inte något herrlag. Ska bli riktigt kul!, avslutar Roger Larsson.

Öppna träningar

Träningarna i Lindesberg kommer att vara öppna för den som är nyfiken att titta på när Sveriges bästa herrspelare tränar.

25 sept kl 14.30-17

26 sept kl 14.30-17

27 sept kl 10-11.30 och 17-19.30

28 sept kl 17-19.30

29 sept kl 10.30-12 och 17-19.30

30 sept kl 13.30-16

Sveriges spelschema i VM-kvalet i Nederländerna Länk till annan webbplats.

Landskampsstatistik Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer