Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-finaler med laddad publik

Med kronprins Fredrik på läktarna tillsammans med över 6 000 andra åskådare var det ett rejält tryck på läktarna på Parken i Köpenhamn. Bronsmatchen spelades mellan Serbien och Bulgarien, medan finalen avgjordes mellan Italien och Ryssland.

Trummor och trumpeter, en VIP-läktare med idel kostymklädda herrar och tusentals fans fyllde under söndagen fotbollsstation Parken som byggts om till en volleybollarena. På plats fanns bland andra Göran Karlsson, tidigare elitspelare med flera SM-tecken på sin prishylla.

- Det är riktigt kul att vara här, danskarna har lyckats med inramningen. Det blir verkligen fokus på volleyboll, som vi så väl behöver, det gör mig glad!, säger han.

150 personer från Lund på plats

Från Lunds VK har 150 funktionärer, spelare, ledare och andra intresserade i klubben åkt till Köpenhamn för att uppleva volleyboll i världsklass. Även andra klubbar är på plats på Parken, bland andra Falkenberg. Dessutom sitter Svenska Volleybollförbundets distriktsstyrelser, personal och förbundsstyrelse på läktarna.  

För Göran Karlsson är det viktigt att använda evenemang som EM som mötesplatser att samlas kring för en klubb.

- Det skapar en gemensam känsla med ledare, funktionärer och spelare. För mig är en del av behållningen dessutom att få uppleva den polska publiken, som kommit hit med ett par tusen fans. De skapar en fantastisk stämning, tillsammans med alla fans från de spelande lagen.

Alla resultat, matchreferat och bilder på Europeiska Volleybollförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer