Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ukraina satte stopp för Sverige

Ukraina vann över Sverige i tre raka set i den andra VM-kvalmatchen i Almere, Nederländerna. Inledningsvis var matchen jämn och Sverige hade en setboll i första set, men resten av matchen regerade Ukraina med ett effektivt blockspel.

Det blev betydligt tuffare på andra dagen i VM-kvalet sett ur svensk synvinkel. I första set följdes lagen åt, men trots Marcus Nilssons servetryck och ett bra blockspel tog Ukraina hem setvinsten. En missad setboll från Sverige och en nätrullare i setslutet av Ukrainas serve bidrog till motståndarvinst.

- Det kändes jobbigt att vi missade setbollen i första. Sedan vek vi ner oss i andra set, och vi fick ett matchscenario som var väldigt likt gårdagen, fast åt andra hållet, säger förbundskapten Johan Isacsson.

I andra set tog Ukraina kommandot direkt och drog ifrån svenskarna som hade svårt i block och anfall. Efter blott 23 minuter hade Ukraina avslutat setet.

- Vi hade bra servemottagning i stora delar av matchen, men de slog sönder blocket, vi var för tunna där.

I tredje set kom visserligen Sveriges fina spel tillbaka bitvis, men det räckte inte till när Ukraina med krafttag satte sina spikes över vårt block. Det blev en klar set- och matchseger till Ukraina.

- Det känns bra att vi har sen kvällsmatch i morgon, så att vi slipper de tidiga mornarna. Nu ska vi se till att ladda om och komma igen i morgon, säger Isacsson.

Sverige – Ukraina 0-3 (24-26, 15-25, 22-25)

I går vann Sverige den inledande matchen mot Rumänien med 3-0. I sexlagsgruppen ingår förutom Sverige, Rumänien och Ukraina även Israel, Nederländerna och Vitryssland. De tre bästa lagen går vidare till nästa VM-kval som äger rum i januari 2014.

Matchstatistik och bilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer