Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige lyckades inte stå emot Israel

Den näst sista matchen i det tuffa spelschemat med knallhårt motstånd slutade i förlust för ett svenskt lag som inte kom upp i nivå.

Israel var numret för stora i alla moment, och trots att Sverige hade många bra handlingar var inte grundspelet nog bra idag. En del frustration var märkbar hos dem svenska spelarna, som inte lyckades hålla nere de egna misstagen och spelade genomgående passivt.

Stort avbräck

Team Manager Claes-Göran Eriksson kommenterade:

- Marcus Nilsson fick känningar i knäet redan i början av första set, och tvingades tråkigt nog avbryta efter en anonym insats på grund av skadan. Servemottaget fungerade inte som smort och vi hittade inte våra anfallare som vi brukar. Då är det svårt mot ett så bra lag.

Första set förlorades med 15-25, Sverige höll jämna steg till 10-10 då Israel ryckte med nio raka poäng. I andra såg det till en början trögt ut, Fredric Gustavsson (10p) ingjutöt lite välbehövd energi i laget på slutet men setet förlorades ändå med 14-25.

Spelade upp sig

Det tredje setet blev det jämnaste där lagen följdes åt hela vägen till slutet. Fredric Gustavsson fortsatte att tåga på med, och dela med sig av, sin energi - som laget drog stor nytta av. Sverige hade till och med överläge men blev omsprungna av Israel som slog spiken i kistan med minsta möjliga marginal. Sverige förlorade tredje med 24-26.

Förbundskaptenen Johan Isacsson berättar:

- Det är tungt, vi spelade bra igår tycker jag men faller platt idag. Kanske blev vi tagna av stundens allvar, vi var ihåliga och Israel har turneringens bästa mottagning och då krävs det något extra, menar Isacsson. Vi kom tillbaka i tredje och är med o slåss om det men det är ingen som riktigt tror på det.

Ser mörkt ut

Vitryssland och Holland är klara med tre vinster var, medan Ukraina har två matcher vunna. Det innebär att det blir svårt för Sverige att gå vidare, då ett drömscenario skulle vara vinst imorgon och setskillnadsräkning, där Sverige inte ligger bra till jämfört med dem andra lagen.

Isacsson avslutar:
- Centrarna får bra utdelning hos oss men det är ett lagspel man måste vara bra överallt. Om man jämför med de andra lagen har vi haft mycket korta förberedelser så det är inte konstigt att vi inte klarar av att hålla nivån. Det känns tråkigt och tungt.

Morgondagens match spelas 13.30 mot Vitryssland.

Matchstatistik

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer