Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vitryssland besegrar Sverige i jämn femsetare

Den sista matchen var ett fall framåt från Israel-matchens bleka insats, men slutade efter fem svettiga set med Vitrysk vinst.

Det var klart sedan innan matchen att Sverige inte kunde gå vidare i VM-kvalet, och att Vitryssland går vidare. Det var således ett avslappnat Sverige som ställde sig på banan, och det såg betydligt bättre ut än den tidigare matchen mot Israel.  Vitryssland som vunnit tre av sina fyra matcher dittills i turneringen blev lite tagna på sängen av Sverige i dagens match. Det var en riktig chocköppning av svenskarna som vann både första och andra set i ett nafs. 24-18 respektive 25-16 blev siffrorna. Staffan Blomgren spelade istället för Erik Sundberg och gjorde det bra, samtidigt som Fredric Gustavsson alltjämt fortsatte att vara pålitlig på högerkanten i Marcus Nilssons frånvaro.

Riktigt kul att se, vi lyckades spela framgångsrikt enligt taktik idag och det var en enorm skillnad mot gårdagen. Vi orkade inte riktigt hela vägen då Vitryssland sätter in sin tyngsta center i tredje set – där ligger skillnaden, menar Team Manager Claes-Göran Eriksson.

Vändning i tredje

I tredje set spelade Vitryssland upp sig en del och Sverige skänkte bort en del enkla misstag, följaktligen förlorades setet med 14-24. Det fjärde setet blev ett gastkramande sådant där lagen turades om att ha ledningen, det slutade dock med Vitrysk vinst – 24 poäng till Sverige och 26 till Vitryssland. Femte setet avgör alltid vinnaren och denna gång var Vitryssland snäppet starkare och vann med 15-12.

"Topparna är riktigt bra"

Claes-Göran Eriksson menar att det finns mycket att ta med sig från denna turnering.

-  

Våra bästa stunder är riktigt bra, våra killar har den här nivån i sig så vi behöver inte ha så stor respekt för våra motståndare. Vi hade lite otur med skador då Peter Lundgren, Erik Sundberg och vår stjärna Marcus Nilsson alla fått kliva av på grund av skador, trots detta höll vi hög nivå och det visar att vi har en fin bredd där alla kan dra sitt lass i laget.

Matchstatistik Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer