Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrjuniorerna öppnade bra

Det blev en klar seger för de svenska herrjuniorerna i öppningsmatchen i NEVZA Championship. Island ställde inte till med några besvär, men nu väntar tuffare matcher.

Sverige var solklara favoriter i turneringens första match. Island brukar vara ett hårt kämpande lag, men de fick det väldigt svårt i inledningen. Sverige rann ifrån direkt i matchöppningen och vann första set enkelt med 25-9.

Islänningarna spelade sedan upp sig allt eftersom matchen led, men man var aldrig nära att kunna rubba de säkra svenskarna. Hela den blågula truppen fick komma in på banan och bytena fungerade också mycket bra. 25-11 i andra set talar också sitt tydliga språk.

I tredje set verkade det som att Island började släppa nervositeten och gjorde nu fler positiva insatser, samtidigt som svenskarna kanske bjöd på någon poäng extra också. Jämnt var det dock aldrig och 25-17 var inte på något sätt i överkant.

I eftermiddag väntar det betydligt tuffare motstånd då starka Norge står på andra sidan nätet i den givna gruppfinalen. Vinnaren där går direkt till semifinal och förloraren tvingas spela kvartsfinal.

Sverige - Island 3-0 (25-9, 25-11, 25-17)
Bästa svenska poängplockare: Jacob Link 10, Alfred Dalevik 7


Sebastian Angel (4) och Benjamin Engström (13) blockar ett isländskt anfall, Alfred Dalevik (8) och Filip Mokelainen (2) spelar försvar.
Fotograf: Mats Björkman

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer