Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige HJ till semifinal

Herrjuniorlandslaget besegrade Norge i tre raka set i gruppfinalen i NEVZA Championship. Därmed går man direkt till morgondagens semifinal.

Förutsättningarna inför tisdagens andra match var tämligen klara. Vid seger mot Norge går man till semifinal och vid förlust skulle man tvingas spela kvartsfinal på onsdag förmiddag. Dagens första match mot Island vanns enkelt och var ingen ordentlig värdemätare för svenskarna. Norge skulle bli en betydligt hårdare nöt att knäcka och det första setet blev också mycket jämnt.

Norrmännen hade ledningen fram till 12-11, men sedan var Sverige i ledning genom resten av setet. Vändningen berodde mycket på en fin serveserie av Linus Ekstrand. Norrmännen kämpade hårt för att hålla sig kvar i setet, men kunde inte stoppa Sverige från att ro hem det då Patrik Ödvall lyckades med ett härligt block på setbollen.

Det andra setet var inledningsvis jämnt, men svenskarna tog så sakteliga hand om taktpinnen: Norge bjöd på ganska många egna misstag och det underlättade också betydligt. Setet vanns med 25-21.

Bilden såg ganska likadan ut i det efterföljande setet. Sverige verkade ha god kontroll på matchen och var aldrig riktigt hotade, även om Norge gjorde tappra försök att komma tillbaka. 25-20 avslutades setet vid och Viktor Lindberg, bäst på plan, stänkte in matchbollen.

-Vi spelade väldigt bra försvar och att det kändes som att vi fick bra utdelning efter försvarsräddningarna också och vi fick mer och mer kontroll över matchen allt eftersom, förklarar Patrick Edgren i coachstaben.

Imorgon klockan 17.30 spelas svenskarnas semifinal och det är inte klart vilka man får möta, men England verkar vara det bästa tipset.

Sverige - Norge 3-0 (25-22, 25-21, 25-20)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 16, Linus Ekstrand 10

Se mer information på arrangörens facebooksida Länk till annan webbplats., där det också finns länk till live stream från matcherna. Även här Länk till annan webbplats. kan du hitta stream från killarnas matcher.


Viktor Lindberg i samarbete med Filip Mokelainen, Linus Ekstrand övervakar
Fotograf: Mats Björkman

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer