Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dubbel final för Sverige J

Båda juniorlandslagen kommer att spela final i NEVZA Championships under fredagen. Det blev seger mot Färöarna för tjejerna samt Danmark för killarna i semifinal under torsdagskvällen.

De svenska damjuniorerna var klara favoriter mot Färöarna och gjorde ingen besviken. Det blev ingen högre kvalitet på matchen, men Sverige var storleken större och vann komfortabelt. I första set slarvade svenskorna an hel del, en mer än 17 poäng skrapade Färöarna inte ihop. I andra set såg det bättre ut och då släppte Sverige bara ifrån sig åtta bollar. Även i det tredje setet vann svenskorna med bred marginal utan att storspela.

Imorgon väntar final mot Danmark, som man besegrade i gruppspelet med nöd och näppe.

Sverige - Färöarna 3-0 (25-17, 25-8, 25-14)

 

För de svenska killarna blev det en betydligt tuffare tillställning, även om det första setet vanns ganska säkert. Det var jämnt fram till 9-9, men tack vare bra servande och imponerande starkt block- och försvarsspel rann man ifrån till setvinst med 25-18.

Andra set var jämnt fram till 18-18, men därifrån var det hemmalaget som klarade sig bäst. Plötsligt uppenbarade det sig en brist på effektivitet i det svenska anfallet och det utnyttjade danskarna direkt. 25-20 i rödvit favör.

I tredje set startade svenskarna i ett rasande tempo, uppenbarligen revanschsugna efter det föregående setet. 8-2 vid den första tekniska timeouten såg lovande ut, men Danmark gav inte upp. De hämtade andan och lyckades nästan komma ikapp vid ett par tillfällen, men varje gång så höjde sig svenskarna när det började bli fara å färde. 25-20 slutade setet vid efter att Linus Ekstrand slagit in de två sista bollarna.

Fjärde set blev ett nytt exempel på svajigt spel. Sverige drog ifrån, men lyckades inte riktigt hitta stabiliteten i sina servemottagningsanfall. Det kändes ändå som ett avgörande ryck kom när Sverige ryckte fram till 21-15. Så blev dock inte fallet eftersom danskarna krigade sig tillbaka och räddade två setbollar från 24-22. Viktor Lindberg smashade dock sedan in en viktig boll och en pressad svävserve av Linus Ekstrand, som Danmarks servemottagning inte kunde hålla, avslutade matchen.

Finalen kommer spelas mot Norge, som man besegrade i tre raka set i gruppspelet.

-Vi kom inte upp i samma nivå idag som vi höll mot norskarna och vi måste tillbaka dit om vi ska ta hem guldet, menar tränaren Göran Persson.

Sverige - Danmark 3-1 (25-18, 20-25, 25-20, 26-24)

Se mer om turneringen på arrangörens facebooksida Länk till annan webbplats.. Där finns även länkar till live stream från matcherna. Killarnas matcher streamas även här Länk till annan webbplats.. Damfinalen börjar kl. 11 och herrfinalen drar igång kl. 12.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-16

Senast uppdaterad: 2013-11-07

Visa fler nyheter

Sponsorer