Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kval för juniorer 2014

Under 2014 kommer Sveriges dam- och herrjuniorer i volleyboll att spela EM-kval. Lottningen är klar och innebär att juniorlandslagen har många bra matcher mot internationellt motstånd att se fram emot.

Den 3-5 januari är det kval för damerna, den 24-27 april är det dags för herrjuniorerna. För damjuniorernas del är kvalet under samma tidsperiod som Grand Prix i Katrineholm.

- Det är roligt och viktigt att våra unga spelare får chansen att matchas mot bra internationellt motstånd. Tyvärr ligger damjuniorernas kval under samma period som Grand Prix. Datumen för kvalen kan inte Svensk volleyboll påverka, det är CEV som sätter dessa datum, säger Bengt Wicksell, generalsekreterare.

De svenska damjuniorerna är med i första rundan, och möter då England, Lettland och Norge i en fyrlagsgrupp. Spelplats är preliminärt Sverige. Huvudcoach är Adrienne Marie.

De svenska herrjuniorerna går in i kvalet först i andra rundan, och möter då Belgien, Frankrike och Portugal. Huvudcoach för herrarna är Göran Persson.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer