Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordiska klubblagsmästerskapen drar igång

Under helgen spelas gruppspelsfasen av Nordiska klubblagsmästerskapen. Sex svenska lag deltar, tre på herrsidan och tre på damsidan. Både Svedala och Gislaved gör sina första framträdanden i mästerskapet och för båda lagen är det även första internationella turneringen.

-Vi ser turneringen som en kul utmaning och ytterligare en möjlighet för laget att få spela fler kvalitéts matcher, säger Jörgen Larsson, sportchef i Svedala VBK. Vi är dock försiktigt optimistiska då vi har ett bra lag och vet att vi har chansen mot alla lag. För att nå ett bra slutresultat krävs dock bra spel i tre dagar och det är tufft.

Nordens topplag

I turneringen deltar lag från Sverige, Norge, Danmark och även ett från Island. Det är topplagen i sina respektive länder som kommer spela och alla matcher väntas bli av hög nivå. Förra året blev det två norska lag som stod högst på pallen. På damsidan vann Stod Volley och på herrsidan vann Nyborg, båda lagen spelar i år europeiska klubblagsturneringen Challange Cup. Linköping, som för tredje året i rad kommer vara värdar för ett gruppspel, tror dock på sina möjligheter.

-Våra förhoppningar är att vi ska kunna matcha detta svåra motstånd, menar Björn Jigander, elitansvarig i Linköping VC. Vi har en stark och anfallsvillig trupp med spetsspelare som Fredrik Gustafsson och Erik Knutsson, samt tre andra landslagsspelare.

Gislaved på internationella volleybollkartan

Även Gislaved kommer agera värdar för ett av gruppspelen. Eftersom det är klubbens första internationella turnering har man inga större mål resultatmässigt. Klubben hoppas turneringen kan utveckla volleybollen i stort i Gislaved.

-Självklart vill vi skapa ett så bra arrangemang som möjligt, säger Patrik Paananen från Gislaved VBK:s styrelse. Som värd av turneringen har vi möjlighet att visa upp vår klubb från vår bästa sida genom ett bra arrangemang och på så vis sätta vår stad och klubb på volleybollkartan även utanför Sverige. Att få spela denna typ av matcher är självfallet även värdefullt för våra spelare. Vi hoppas att turneringen ska kunna erbjuda vårt lag bra erfarenheter som generera en positiv utveckling.

Gruppspelet spelas 1-3 november, där gruppettorna och bästa tvåan på damsidan samt gruppettorna på herrsidan går vidare. Slutspelet avgörs mellan den 31 januari och den 2 februari 2014.

Svenska herrlag som deltar är Linköping, Falkenberg och Örkelljunga. På damsidan deltar Engelholm, Svedala och Gislaved.

För mer om Nordiska klubblagsmästerskapen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer