Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lettland vann EM-kvalinledning

Trots publikstöd förlorade Norges juniordamer mot Lettland i inledningsmatchen på EM-kvalet i Katrineholm. Letterna var starkast och hade ett kraftfullt anfall och vann i tre raka set.

Inledningen av matchen var norskornas, medan letterna slarvade och missförstod varandra på plan. Men, efterhand under matchen blev det alltmer av Lettland, med ett bitvis fint kantspel. De spelade säkert och enkelt. Norge hade å sin sida riktigt bra servar och bra blockspel.

Missad norsk setboll i tredje set

Tredje set blev ett riktigt jämnt set, med långa bolldueller. Norskorna missade en setboll till publikens besvikelse vid ställningen 24-23. Sedan förmådde inte Norge att knyta ihop setet.

Bästa spelare i Lettland blev nummer 13 Anastasija Kravcenoka. I Norge var det nummer 5, Susann Bech, som på vänsterkanten, blev matchens bästa spelare.

- Vi hade inte riktigt kraft att få in tredje set och vi är inte så samspelta ännu. Men, nu laddar vi för matchen i morgon kväll mot Sverige. Vi ska äta och sova gott och gå igenom videoanalyser för att ladda inför morgondagen, säger Susann.

Norge – Lettland 0-3 (18-25, 22-25, 24-26)

Matchstatistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nästa match kl 18 i EM-kvalet damjuniorer Sverige - England Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder från matchen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer