Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Starka norskor besegrade Sverige

I EM-kvalet föll de svenska juniordamerna mot Norge i tre raka set under lördagskvällen. Norskorna var starkare och gjorde färre egna misstag än Sverige, som bitvis spelade skakigt med många egna misstag.

Redan i de första bollarna visade Norge att de var stabila, anförda av Susann Bech, som var säker på vänsterkanten. Den svenska servemottagningen fungerade bitvis inte och självförtroendet saknades under stora delar av matchen. Men, Norges självförtroende var desto bättre, och matchens bästa spelare, passare Live Aasbo, menar att de hade en helt annan inställning idag jämfört med mot Lettland igår.

- Det här är så fantastiskt roligt! I går kände jag inte att mitt eget spel fungerade, men på träningen i förmiddags hade jag en vinnarkänsla som saknades igår. Den känslan tog jag med mig på planen och hela laget höjde sig flera nivåer idag. Vi var också väldigt taggade att vinna mot Sverige, säger Live Aasbo.

"Skön revansch"

Norge hade inför dagens match bytt spelupplägg jämfört med gårdagen, vilket visade sig vara lyckosamt.

- Vi fick en bra revansch idag och var framförallt säkra i vår servemottagning. När den sitter kommer vi till anfall och gör det riktigt bra. Nu är det riktig glädje för oss, sprudlade Team Manager Espel Sörbö efter matchen.

Sverige - Norge 0-3 (21-25, 20-25, 16-25)

Matchstatistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I den andra matchen i EM-kvalet idag vann Lettland mot England med 3-1

Matchstatistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Massor av bilder från Katrineholm finns på Svensk volleybolls facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söndag kl 17.30 spelas Sveriges sista match i EM-kvalet i Katrineholm, då mot Lettland.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer