Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Norge besegrar England

I den första matchen för dagen i den första rundan i kvalet till 2014 CEV European Championship stod Norge som segrare efter att ha besegrat England med 3-0 (25-11, 25-14, 25-22).

Båda lagen såg skarpa ut redan från de första bollarna och det såg ut att bli en riktigt bra match. Men allt eftersom spelet gick så blev det tydligare att det var Norge som satte tempot. I de två första seten tog Norge en tidig ledning och kunde behålla den setet ut. I det tredje setet såg det ut som att England skulle ta det med en tidig ledning som dom lyckades hålla in till slutbollarna. Men då visade Norge att dom hade ytterligare en växel och plockar setet med 25-22.

Det var en skön stämning i hallen tack vare all energi som spelarna gav i spelet. Båda lagen ville vinna och de visade de verkligen där ute på banan. Det var många poäng som kunde ha gått åt vilket håll som helst, vilket byggde på stämningen ytterligare.

Susann Jaegtnes Bech som var poängbäst i Norge (12p) kommenterade lite om matchen:

- Anledningen till att vi vann idag var för att vi har ett komplett lag och bra spelare på varje position. Vi kämpar tillsammans, för varandra.

Matchens lirare blev för Norge Kjersti Norveel och för England så blev det Samantha Latham-Talbot.

Statistik från matchen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer