Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Filmvisning med rollinnehavare på plats

Filmen ”Optimisterna” har premiär på Folkets Bio den 4 april, då den går upp på biografer runtom i Sverige. Filmen om de norska äldre damerna som spelat volleyboll tillsammans i 40 år och möter det svenska herrlaget ”Krutgubbarna” i en match i Sollentuna, fick stående ovationer på filmfestivalen i Göteborg. Nu har Einar Hamberg, som spelar i Krutgubbarna, och är Svenska Volleybollförbundets ordförande, fått se filmen.

- Det är en fin film om gemenskap, och där de norska damerna samlas kring volleybollen. Filmens avslutning var fantastiskt fin, säger Einar.

Han är själv med i filmen, som en av spelarna i Krutgubbarna. De fick frågan om de ville spela mot ett norskt damlag där spelarna är mellan 60 och 98 år. Krutgubbarna, där den äldste är i 90-årsåldern, tackade ja, och matchen gick av stapeln i Arena Satelliten i Sollentuna.

"Volleybollens mänsklighet visas tydligt"

Filmen handlar om hur norskorna tränar, laddar, skaffar sponsorer och matchtröjor för att kunna åka till Sverige.

- Filmen speglar verkligen volleybollen precis som den är, nämligen mänsklig och för alla åldrar, säger Einar Hamberg.

Även Bosse Lindgren, som i många år varit aktiv inom Svensk volleyboll, både i volleyboll och beachvolley, har sett filmen. Han satt i sekretariatet på landskampen i Sollentuna.

"Starkt att spela så långt upp i åldern"

- När jag fick höra att det fanns ett damlag i Norge där de var uppåt hundra år trodde jag inte att det var sant. Det är så starkt. Bilderna i slutet av filmen fick mig nästan att bli tårögd, det var starkt.

Optimisterna har premiär den 4 april och är ca 1:30 lång. Inför premiären kommer en förhandsvisning för inbjudna att äga rum, då de båda lagen Optimisterna och Krutgubbarna är inbjudna av filmbolaget och den norska ambassaden i Stockholm.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer