Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ingen revansch mot letterna

Det blev hemmaseger även i returmötet i lettiska staden Cesis mellan Sveriges och Lettlands herrjuniorer. Tre raka set gick till letterna trots att svenskarna hade greppet i både andra och tredje set.

Det svenska laget siktade på revansch efter fredagens förlust när lagen drabbade samman på påskaftonen. Inledningen av det första setet blev beklagligtvis lika svajig från det svenska laget som i gårdagens match. En tidig lettisk ledning som följde av detta kändes ändå klart rimlig att kunna hämta igen, men tyvärr kom de egna misstagen lite för tätt för att det skulle lyckas. Mer än 19 poäng blev det inte till den svenska sidan innan setet var över.

I gårdagens match hämtade sig svenskarna ordentligt till det andra setet och det såg ljusare ut även den här dagen. Det var blågult i förarsätet ända fram till 17-15, då letternas blockspel kom igång på allvar. Det kombinerat med några vassa anfall av högerspikern Levinskis gjorde att Lettland vände till setvinst med 25-21.

Tredje set inleddes bäst av Sverige och bland annat tre härliga block av Benjamin Engström i tät följd gjorde att det blev fem poängs försprång. Lettland utnyttjade en svagare svensk period och kom då ikapp, men blågult tog ny fart och skaffade sig ny ledning. Sverige var först till setboll, men tre raka lettiska poäng blev nådastöten för de svenska juniorerna, som därmed åsamkades en ny förlust.

-Lettland är snålare med sina misstag den här helgen och det är det som är skillnaden mellan vinst och förlust, förklarar Göran Persson, svensk coach.

Patrick Edgren i det svenska coachteamet betonar att de svenska spelarna trots förlusterna har mycket positivt att ta med sig till nästa veckas EM-kval, men att det finns en del som behöver förbättras.

-Kan vi utveckla jämnheten en del, så kan det bli riktigt roligt nere i Portugal och vårt snabba spel har sett riktigt bra ut, menar Edgren hoppfullt.

Nu reser laget hem till Sverige för lite vila och ett par dagars träning innan det på torsdag bär av mot Maia i Portugal, där EM-kvalet ska spelas 25-27 april. Portugal, Belgien och Frankrike står för motståndet.

Sverige - Lettland 0-3 (19-25, 21-25, 24-26)
Bästa svenska poängplockare: Viktor Lindberg 9, Benjamin Engström, Alfred Dalevik och Linus Ekstrand 7

Fler nyheter

Publicerad: 2014-04-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer