Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget inför EM-kval i Makedonien

På fredag inleder Sveriges herrar EM-kvalet i Makedonien efter ett givande läger i Ungern där laget också deltagit i en 4-nationsturnering med Ungern, Israel och Rumänien. Två segrar och en förlust blev resultatet, och efter det har fokus legat på träning och förberedelser.

Gruppen som ska spelas nere i Makedonien består förutom Sverige och värdnationen Makedonienav Azerbadjan och Georgien. Georgien är det mest svårscoutade laget i gruppen då de inte spelat många officiella matcher de senaste 5 åren. Azerbadjan och Makedonien har Sverige dock en ganska så klar bild av.

Hemmaplansfavoriter

Klart är att Makedonien måste hållas som favoriter i gruppen i och med sin hemmaplansfördel, vilken vi av erfarenhet vet är stark. För Förbundskapten Johan Isacsson så är det femte gången han kvalar i Makedonien.

Makedonien har även många spelare ute i bra europeiska ligor så de har definitivt kvalitet. Azerbadjan har de senaste 10 åren vuxit sig till en riktig stornation på damsidan men inte riktigt hängt med på herrsidan. Med det sagt så har Azerbadjan ändå ett riktigt bra lag med bra fysik och ett antal killar även de ute i europeiska ligor där den kanske mest meriterade är lagets ena center Obodnikov som senast i höstas spelade med Cannes i franska högstaligan.

Positivt hos svenskarna

För Sverige så ser läget positivt ut efter 2 vinster i träningsturneringen där den andra segern i sista matchen mot Israel kändes extra bra och gav självförtroende inför fortsättningen.

Till Makedonien ansluter även Marcus Nilsson och Peter Lundgren som båda nyligen avslutat sina respektive klubbsäsonger.

- Veckan i Ungern har varit mycket givande och vi har fått ut det vi ville av förberedelserna. Spelet är det som gläder mig mest då vi lyckades hålla mycket hög nivå i två av matcherna och godkänt i den tredje. Vi känner att vi har en bra balans i truppen och nu ser vi fram emot att flyga till Makedonien imorgon torsdag och ta oss an de andra lagen där, säger förbundskapten Johan Isacsson.

Med till Makedonien åker följande spelare

Dardan Lushtaku
Andreas Eriksson
Anton Wijk-Tegenroth

David Pettersson
Wilhelm Nilsson
Carl Ahremark

Erik Sundberg
Marcus Nilsson
Martin Larsson
Arno Slipac
Staffan Blomgren
Peter Lundgren

Följ herrarnas EM-kval via CEV:s hemsida, Europeiska Volleybollförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer