Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige stod för storvinst mot Azerbajdzjan

Tuffare motstånd än gårdagen, visst, men det stoppade inte våra herrar i gult och blått från att fullständigt demontera Azerbajdzjans spel och ta hem matchen med 3-0 (25-16, 25-15, 25-17).

Efter den första matchen mot Georgien var det mycket tydligt att vinsten var en bra uppvärmningsmatch, men att de verkliga utmaningarna låg framför laget. Matchen mot Azerbajdzjan tippades på förhand vara en av den svårare typen, laget spelar bland annat European League i sommar. Men Sverige justerade nivån efter behov och såg till att även denna drabbning slutade efter tre övertygande set.

- Grabbarna genomförde den gameplan som Johan Isacsson och Patric Aparicio lade upp mot bakgrund av gårdagens scouting, säger lagledare Claes-Göran Eriksson. Det var en taktiskt välgenomförd match.

Spelarna kliver fram när det gäller

Storstjärnan Marcus Nilsson vilade igår men spelade större delen av dagens match, och gjorde det med den pondus som förväntas av honom. Även Dardan Lushtaku serverade lagets anfallare bra i dagens match. Nästpoängbäst, efter Nilsson som tog 25, var Carl Ahremark (10p) som kommenterar matchen så här:

- Vi spelade bra och släppte aldrig in dem i matchen. Vi kontrollerade dem från början till slut, och var alltså bättre i alla områden idag.

Moralisk gruppfinal återstår

Imorgon står Makedonien på andra sidan nät, vilket bådar för en mycket jämn drabbning. Makedonien vann även dem över Azerbajdzjan på säkert vis, och Sverige förlorade endast en poäng mindre i dagens match än vad Makedonien gjorde igår. Förbundskapten Joe Isacsson ser framemot utmaningen.

- Vi ser med tillförsikt fram emot morgondagens moraliska gruppfinal. Vi hoppas på en riktigt häftig publikmatch med näst intill slutsålt så att det blir ordentligt drag. Det är få länder som har en så häftig publikkultur som  Makedonien och det fick vi se smak på redan i gårdagens match när Makedonien mötte Azerbaijan. Ifall vi kan hålla I deras serve då blir det match imorrn.

Statistik från matchen Länk till annan webbplats.

Mer om kvalomgången på CEV:s hemsida Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer