Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Så nära, så nära mot Danmark

I den första EM-kvalmatchen i Danmark blev det en mycket jämn och bitvis svängig match för det svenska herrlandslaget mot värdnationen. Från ett bländande svenskt spel med bra block och kantspel till svajigt och nervöst spel från Sveriges sida.

Strax efter halv elva på torsdagskvällen var matchen färdigspelad. Danmark – Sverige 3-2  (25-21, 20-25, 25-18, 22-25, 15-13)

Det var en svag svensk inledning av matchen, där vi fick se Danmark ta kommandot från första boll och sedan styra största delen av första set. Svenskarna uppvisade ett stressat spel med felpassningar och dåligt samspel.

Omvänt spel i andra set

Andra set var det omvända inledningsvis med sjupoängsledning för Sverige som mest, med ett bra blockspel där Wilhelm Nilsson klev fram i anfall och block. Men, Danmark kom igen och knaprade in poäng efter poäng och kom så nära som två poäng ifrån innan Sverige lyckades stänga setet genom ett intensivt anfallsspel på Marcus Nilsson på högerkanten.

Utvisad stjärnspelare

Även tredje set blev jämnt där Sverige hade ett svagt kommando med ett par poängs övertag under första halvan, innan Danmark släpptes in och vände på setet vid ställningen 16 lika. Marcus Nilsson blev utvisad för tredje set efter tillsägelser och kort när han invände mot domslut. Sverige förlorade setet efter att Danmark fick ett mentalt övertag.

Fjärde set hade Sverige övertaget och vann med tre bollars marginal, men i femte set orkade vi inte riktigt då det mer jämnare danska laget tog en klar ledning redan inledningsvis, som Sverige inte lyckades ta igen.

Sammanfattningsvis var Sveriges spel bitvis enkelspårigt som gav motståndarna goda möjligheter att läsa lätt. Danskarna hade mer variation i sitt spel och dubbelt så många block i matchen.

Statistik, resultat och bilder på CEV:s sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer